Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 5:06:01
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Doar 14% din populaţia României, lucrează în sectorul privat


9 martie 2013

România se află pe ultimele locuri din Europa la raportul dintre angajaţii din sectorul privat şi numărul total al populaţiei.

Procentul este de numai 13,7% în România, faţă de Elveţia, Danemarca sau Cehia unde ponderea este de peste două ori mai mare, potrivit statisticilor CNIPMMR, organizaţia care promovează interesele firmelor mici şi mijlocii,

Una din marile probleme ale economiei româneşti nu este numărul şomerilor, ci numărul salariaţilor din privat, care alimentează economia, susţine directorul adjunct al Institutului pentru Politici Publice, Adrian Moraru.

"Îngrijorarea noastră nu este numărul de şomeri, ci numărul de salariaţi din privat, pentru că ei alimentează economia, iar o pondere scăzută a acestora în totalul populaţiei face ca statul să nu mai fie funcţional, să intre în metastază. Cu cât forţa de muncă este mai mică în sectorul privat, cu atât colectarea banilor de către stat este mai scăzută şi mecanismele statale intră în colaps", explică Adrian Moraru.

Potrivit acestuia, una dintre cele mai mari probleme pe care politicienii nu au amintit-o niciodată este scăderea dramatică a numărului de angajaţi, plătitori de taxe la stat. Moraru susţine că aceasta ar trebui să fie una din priorităţile Guvernului..

La ora actuală, în România exista 4,3 milioane de angajaţi, din care 1,2 milioane în sectorul public şi 3,1 milioane în sectorul privat.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro