Duminică, 30 aprilie 2017 - 11:50:30
EUR
EURO = 4.5333 RON
Moneda euro a crescut
USD
USD = 4.1453 RON
Dolarul american a scazut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

CINEMA-EDU: avalanşă de filme bune!


10 martie 2013

Echipa Cinema-Edu pregăteşte o serie de surprize pentru elevii din toată ţara, dar mai ales pentru cei din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Constanţa şi Iaşi. Ei vor fi invitaţi să vizioneze cele mai bune filme: Filantropica, Floarea deşertului, Hannah Arendt şi Beast of the Southern Wild.

Acest proiect a început în data de 20 februarie, iar meniul cinematografic este unul foarte vast. Desertul pentru cei din Bucureşti constă în participarea unor invitaţi speciali la proiecţiile de film. Ceilalţi vor beneficia de un workshop interesant despre cum se realizează scurt metrajele.

La finalul fiecărei pelicule vizionate vor fi dezbateri, analize pe temele sociale ale filmelor, iar cei prezenţi vor încerca să-şi ascută spiritul critic pentru decodarea mesajelor audio-vizuale. Atât profesorii cât şi elevii vor primi materiale despre fiecare film în parte.

Filmele care vor rula vor fi următoarele:

  • Filantropica (2002)-  Cu acest film de comedie românesc, Nae Caranfil a obţinut Premiul Publicului la Festivalul International al Filmului de la Paris, Premiul Special al Juriului la Festivalul European de Film de la Wiesbaden, precum şi alte premii internaţionale, iar Uniunea Cineaştilor din Romania l-a recompensat cu şase premii. Filantropica poate fi considerat şi un film realist, pentru că el prezintă situaţii posibile în viaţa reală şi, mai mult decât atât, descrie o anumită categorie socială aşa cum este ea, cu neajunsurile şi nuanţele ei specifice.

Temele principale din film pe care le vom aborda sunt: violenţa şi intimidarea în şcoli, sărăcia şi cerşetoria, influenţa mass- mediei asupra noastră.

 

  • Floarea deşertului (2009)-  lansat la Festivalul de la Veneţia şi distribuit în peste 20 de ţări. Pentru un film independent european, vestea unei răspândiri atât de rapide nu a putut decât să-şi bucure regizorul ( Sherry Horman) prin numeroase premii şi prin faptul că publicul a rămas impresionat de povestea ce înfăţişează statutul femeii în cultura africană.

Discuţiie se vor baza pe: imaginea de sine, familie, tradiţii şi valori, precum şi statutul imigranţilor africani în ţările civilizate.

 

  • Roşia Montană- un loc la margine de prăpastie (2012)- a debutat în cadrul Festivalului Filmfest Hamburg, în 2012 şi la Sibiu, în cadrul Astra Film Fest unde a castigat Premiul special pentru documentarul romanesc. Filmul se doreşte a fi un portret al binecunoscutei localitătii miniere Rosia Montană, unde se găsesc cele mai mari zăcaminte de aur din Europa. Documentarul adoptă un stil observaţional, fără naraţiune, cu replici acompaniate şi discret comentate doar de muzica cu caracter folcloric şi world music (Maria Tănase, trupa Zarada).

Interviurile, declaraţiile, confesiunile localnicilor din documentar vorbesc de la sine şi îi conferă ocazia publicului spectator să-şi formeze propria opinie.

Se pare ca interesul  a ajuns peste hotare la  regizorul german  Fabian Daub, care a decis să vină în România şi să facă acest film documentar despre  Rosia Montană.

 

  • Hannah Arendt (2012)- un film despre a gândi. Hannah Arendt este un filosof evreu care îşi dezvoltă conceptul de „ rău”- originea, banalitatea lui- în lucrări valoroase din cariera ei. Această idee a pornit dintr-un episod din viaţa personajului omonim, Alfred Eichmann, comandantul deportărilor evreilor spre lagăre din Ungaria, Germania, Franţa.  Faptul că ea ia apărarea unui om care a ucis în masă cel puţin 6 milioane dintre semenii ei, stârneşte reacţii şi revolte. Regia îi aparţine Margarethei von Trotta şi filmul a primit 3 premii internaţionale.

      Dezbaterile se axează pe: simţul datoriei, libertatea de exprimare, prietenia şi statutul de         profesor.

 

  • Beasts of the Southern Wild (2012)- o poveste încărcată de energie, care scoate în evidenţă curajul şi puterea fiinţei umane de a înfrunta dezastrul şi de a accepta schimbarea. Regia îi aparţine lui Benh Zeitlin şi filmul a primit 4 nominalizări la Premiile Oscar.

     La finalul proiecţiei se va discuta despre: cetăţenie, valori tradiţionale şi problemele de   mediu şi cele ale lumii contemporane.

Servirea specialităţilor cinematografice din acest an se va desfăşura  în cinematografe, centre culturale, licee şi spaţii neconvenţionale, iar participarea este gratuită.

Cinema-Edu este un proiect de tradiţie, regizat de Asociaţia Macondo. Îi încurajează pe tineri să  vizioneze filme de calitate la cinema şi este un ghid către dobândirea abilităţilor critice şi de comunicare. Printre obiective se numără: obţinerea de competenţe artistice, digitale şi tehnice; conştientizarea elevilor faţă de probleme sociale şi subiecte generale de educaţie socială într-un alt spaţiu decât liceul; descurajarea pirateriei; imbolduri pentru o exprimare şi argumentare critică pe baza subiectelor vizionate de către tineri; instruirea profesorilor, care vor înţelege potenţialul folosirii filmului ca material pedagogic.

Demersul proiectului are sprijinul  Centrul Naţional al Cinematografiei, Ministerul Educaţiei, Tineret în Acţiune.

Proiectul se bucură şi de sprijinul venit din partea:

Cinema Victoria şi Institutul Francez din Cluj- Napoca;

Cinema Gloria şi Cinema Europa din Bucureşti;

Muzeul Naţional Român (Noul Cinematograf al Regizorului Român);

Muzeul Naţional de Artă Contemporană;

Biblioteca Naţională.                                            

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(196 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateAti fost victima unui accident de circulatie? Noi va ajutam sa obtineti banii cuveniti din asigurarea RCA

Din aceeaşi categorie:

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Scoala de Arte Frumoase Ploiesti

Clinica medicala Elit Medical din Ploiesti

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Cristi Cimpeanu fotoHoroscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec Programul pentru azi ar putea suferi o schimbare importanta in urma unei hotarari pe sunteti nevoit sa o luati in prima parte a zilei.Daca o persoana apropiata va solicita ajutorul pentru rezolvarea unei probleme de sanatate, nu stati pe ganduri! Puteti face mult bine, cu un efort mic.Dupa-amiaza aveti ocazia sa rezolvati o chestiune financiara delicata, cu conditia sa nu va lasati tentat de activitati speculative.Astazi intuitia functioneaza mai bine decat de obicei si va poate ajuta sa luati decizii inspirate taur S-ar putea sa aflati pe neasteptate ca trebuie sa faceti o calatorie in interes profesional sau de afaceri, dar aveti deja un program destul incarcat. Schimbarea de program va cam indispune, dar sunt sanse sa prilejuiasca o schimbare benefica in plan sentimental.Va sfatuim sa fiti atent in relatiile cu colegii sau partenerii de afaceri, fiindca este posibil ca o femeie sa incerce sa va implice intr-o cearta
GEMENI RAC
gemeni Multi Gemeni au astazi posibilitatea sa rezolve probleme profesionale delicate, care le-au dat bataie de cap pana acum.In a doua parte a zilei sunt sanse sa lamuriti o chestiune financiara de care depinde un proiect pe termen lung. Recomandarea eastrolog.ro este sa nu promiteti decat ceea ce sunteti sigur ca puteti face. Comunicarea cu familia si cu partenerul de viata ar trebui sa decurga fara probleme rac Contextul astrologic al zilei este favorabil comunicarii si relatiilor de toate tipurile, personale ori profesionale. Puteti sa negociati contracte importante si sa faceti planuri pe termen lung. In viata sentimentala, sunteti capabil sa priviti lucrurile cu detasare si obiectivitate si sa gasiti solutii la problemele care v-au framantat in ultima vreme.Nu se intrevad probleme de sanatate si nici in plan profesional
LEU FECIOARĂ
leu In contextul astrologic al zilei de azi, ar trebui sa fiti intr-o forma intelectuala deosebita. Aveti posibilitatea sa puneti la punct ultimele detalii ale unui proiect ambitios care are mari sanse sa va aduca beneficii consistente. Dupa-amiaza s-ar putea sa vi se propuna o colaborare. Ar fi bine sa nu decideti imediat, ci sa analizati propunerea pe indelete, fiindca se pare ca beneficiile potentiale sunt mai mari decat par la prima vedere. Este posibil sa faceti cunostinta cu o persoana care va va ajuta in afaceri fecioara Capacitatea de comunicare a Fecioarelor este deosebit de buna si favorizeaza relatiile de colaborare.Toate actiunile pe care le puneti la punct sau le incepeti intr-un context astral ca al zilei de azi au sanse mari de reusita.Aveti posibilitatea sa rezolvati o problema financiara a familiei, dar tineti cont ca actiunile speculative sunt contraindicate astazi
BALANŢĂ SCORPION
balanta Va puteti astepta la vesti bune si la schimbari benefice, atat pe plan profesional cat si in viata personala.Colegii sau partenerii de afaceri s-ar putea sa nu fie intotdeauna de acord cu metodele dumneavoastra, dar rezultatele dovedesc ca aveti dreptate.Seara s-ar putea sa fiti invitat la prieteni scorpion Este de asteptat sa fiti in forma din punct de vedere intelectual si sa aveti o colaborare foarte buna cu colegii de serviciu sau cu partenerii de afaceri.Aveti sanse mari de reusita in tot ce faceti pentru familie si pentru locuinta.Daca va ganditi la anumite schimbari in camin, ar fi bine sa va sfatuiti si cu partenerul de viata
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator Multi Sagetatori ar putea avea azi reusite deosebite in plan financiar si in plan social. Este un moment favorabil din punct de vedere astrologic, de care ar fi bine sa profitati la maximum.In a doua parte a zilei s-ar putea sa apara pe neasteptate necesitatea de a face un drum in interesul famliei. Cu acest prilej este posibil sa va alegeti si cu un beneficiu material.Va sfatuim sa aveti grija de portofel si de acte, pentru ca exista riscul sa le pierdeti capricorn Pentru Capricorni este o zi deosebit de favorabila care pare sa vina dupa o perioada relativ dificila. Se intrevede o reusita frumoasa in plan financiar, care s-ar putea sa va intreaca asteptarile.In plan profesional, ideile si metodele dumneavoastra se dovedesc eficiente, dar buna colaborare cu colegii sau cu partenerii de afaceri nu trebuie neglijata.In plan sentimental este de asteptat o perioada de acalmie
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator In prima parte a zilei se intrevede o scurta calatorie pentru rezolvarea unei probleme financiare de care depinde soarta unei afaceri.Aveti sanse mari sa realizati tot ce v-ati propus pentru azi si sa obtineti beneficii importante.Ar fi bine sa acordati mai mult timp celor dragi si sa petreceti seara in familie pesti Va puteti astepta la surprize placute, mai ales in plan financiar. Nu este exclus sa fiti recompensat de sefi pentru contributia dumneavoastra la reusita unui proiect.Tot in plan financiar, speculatiile nu sunt recomandate azi, dar investitiile pe termen lung sunt favorizate.Ar fi bine sa va menajati sanatatea si sa va odihniti mai mult
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 30 aprilie 2017
Autentificare
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
stiriactuale.ro