Marţi, 23 aprilie 2024 - 10:38:04
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Aveţi jucării stricate? Aduceţi-le la Spitalul de jucării!


25 martie 2013

O păpuşă fără un picior, un ursuleţ de pluş şubred cu capul găurit sau o maşină fără uşi şi volan. Sunt doar câteva dintre jucăriile “bolnave” care ajung în primul Spital de jucării din Bucureşti. Aici, câţiva “doctori” le ”operează”, după care le trimit la alţi copii ca să se joace cu ele.

 

Spitalul de jucării a fost deschis recent pe Strada Foişorului nr. 56-58, de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială Bucureşti (în zona Mall Vitan). Decizia deschiderii unui astfel de centru a fost luată după ce potrivit mai multor studii an de an 1.000 de tone de jucării ajung la gunoi, în loc să fie refăcute şi să ajungă în faţa altor copii care şi le-ar dori, dar nu au posibilitatea financiară să le cumpere de noi, de pe rafturile magazinelor. Dacă aducem jucăriile pe care nu le mai dorim sau care sunt rupte ori le lipsesc anumite părţi la Spitalul de jucării nu doar că ajutăm mediul şi contribuim activ la protejarea lui, ci oferim zâmbete sincere şi bucurii altor copii.

 

Aici, sunt 17 "doctori" pricepuţi care vindecă jucăriile. După ce le spală, le recondiţionează şi le readuc la viaţă, acestea sunt oferite micuţilor din cetrele din Bucureşti sau celor care vin cu părinţii pentru a primi ajutorul financiar de la stat. Doctorii şi asistenţii medicali ne-au asigurat că nu există nicio "operaţie" pe care nu o pot face, astfel că toate jucăriile care ajung aici, ba chiar şi accesoriile, revin la viaţă pentru a bucura un copil.

 

Ca la orice alt spital, programul este non stop, dar medicii sunt de găsit de luni până vineri între orele 9:00 şi 16:00. Puteţi da un telefon înainte, pentru a vă asigura că totul este în ordine la numărul: 021.314.23.15.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro