Vineri, 19 aprilie 2024 - 11:31:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sărăcia ucide visele copiilor


6 aprilie 2013

Doi copii din Cluj-Napoca, un băiat şi o fetiţă, au fost surprinşi, zilele trecute, vânzându-şi o parte din jucării şi câteva perechi de încălţăminte mai veche, pentru a putea strânge suficienţi bani pentru a merge într-o excursie cu şcoala.


Cei doi fraţi au ieşi pe străzile Clujului pentru a-şi vinde jucăriile şi câteva perechi de încălţăminte. Pentru că ştiau că îşi doresc foarte mult să meargă în această excursie, părinţii celor doi i-au sfătuit pe micuţi să iasă în stradă şi să încerce să vândă câteva din lucrurile pe care nu le mai folosesc, pentru a putea face rost de bani pentru excursie, ei neputând să le ofere suma de care aveau nevoie. Ambii copii sunt la şcoală, fetiţa este clasa a III-a, iar băieţelul este în clasa pregătitoare şi părinţii au o situaţie materială precară: abia reuşesc să le cumpere celor mici rechizite şi îmbrăcăminte pentru şcoală.


Site-ul www.stiridecluj.ro menţionează că cei mici erau în Piaţa Mihai Viteazu, din Cluj-Napoca, lângă standurile cu vechituri, unde oamenii săraci îşi vând bunurile pentru a-şi putea cumpăra o pâine. Printre aceştia s-au strecurat şi aceşti micuţi care îşi vindeau propriile jucării de pluş şi chiar încălţămintea, pentru a-şi putea îndeplini o dorinţă: aceea de a merge într-o excursie.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro