Joi, 25 aprilie 2024 - 3:06:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ştii unde are loc cea mai tare bătălie sumo de roboţi?


18 aprilie 2013

Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca în parteneriat cu BEST Cluj-Napoca organizează în data de 20 aprilie 2013  a treia ediţie a competiţiei "BattleLab Robotica".

Evenimentul are loc în incinta Universităţii Tehnice pe strada Bariţiu nr. 26 în amfiteatrul P03 de la ora 10.30.

Chiar dacă evenimentul este adresat studenţilor, la competiţie pot participa şi susţinătorii echipelor.

Tema "BattleLab Robotica" o reprezintă implementarea de roboţi sumo autonomi, capabili să identifice şi să elimine de pe suprafaţa de joc robotul advers în competiţii de tip “1 la 1”.

În cadrul BattleLab Robotica 2013 s-au înscris peste 30 de echipe care speră ca robotul construit să le aducă victoria.

Echipele au muncit câteva luni la realizarea robotului, investind sume consistente de ordinul a sute sau chiar mii de euro. Pentru a fi capabili să construiască roboţii, studenţii s-au folosit de cunoştinţe de inginerie electrică, mecanică, automatică şi calculatoare,  fiind un proiect complex care implică atât partea tehnică cât şi cea de management. 

Echipele pot avea până la patru studenţi, iar competiţia respectă regulile internaţionale de sumo robotic în ceea ce priveşte dimensiunile suprafeţei de joc şi regulile de desfăşurare şi angajament.

Roboţii vor trebui să respecte prevederile constructive ale clasei medii (masă totală: maxim 3kg, dimensiuni 20 x 20 cm, fără limită de înălţime). Echipele cu performanţe deosebite vor fi premiate şi vor fi ajutate să participe la Campionatele Europene de Robotică de la Viena şi la alte competiţii importante de profil.

Mai multe informaţii despre eveniment pot fi găsite la adresa blr.utcluj.ro sau pe Facebook la adresa www.facebook.com/BattleLabRobotica

BEST (Board of European Students of Technology) este o organizaţie internaţională, nonprofit, în continuă creştere. Încă din anul 1989, BEST oferă studenţilor din toată Europa posibilitatea de a ajunge la o mai bună înţelegere a culturilor şi a societăţilor pentru a-şi dezvolta capacitatea de a lucra în diverse medii culturale. Un alt scop este de a crea o legătură cât mai strânsă între partenerii din triunghiul „Student-Companie-Universitate”. În prezent, BEST este organizată în 93 de Grupuri Locale BEST, în 32 de ţări europene, cu mai mult de 2.600 membrii activi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro