Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 2:30:43
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


CLUJ/ Două centre noi la Universitatea Babeş-Bolyai


23 aprilie 2013

Universitatea Babeş-Bolyai a inaugurat două centre noi: Biroul pentru Studenţii cu Dizabilităţi (BSD) şi Centrul de Consiliere Student Expert (CCSE),  pe str. B.P. Haşdeu, nr. 45, Cămin 3, parter.

 

Biroul pentru Studenţii cu Dizabilităţi facilitează şi sprijină includerea studenţilor cu nevoi diverse de învăţare în viaţa universităţii. Acesta oferă sprijin specializat individualizat sau în grup studenţilor cu dizabilităţi, în baza unei solicitări scrise sau telefonice, în funcţie de nevoile şi preferinţele studentei/studentului în situaţii de tipul: dificultăţi temporare sau permanente în adaptarea la viaţa universitară, dificultăţi în accesul la procesul de predare-învăţare-evaluare, obstacole în accesul fizic la clădiri şi spaţii ale Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj Napoca etc.

Echipa BSD este formată din: coordonator, psihopedagog şi suport administrativ. Serviciile oferite sunt confidenţiale. Echipa se obligă să menţină confidenţialitatea cu privire la datele personale, tipul solicitării şi sprijinul oferit studenţilor cu dizabilităţi.

Centrul de Consiliere Student Expert oferă servicii de optimizare personală, consiliere psihologică (individuală şi de grup), asistenţă psihoeducaţională, consiliere vocaţională. De asemenea, acesta urmăreşte: facilitarea adaptării studenţilor la particularităţile mediului academic; oferirea de suport psihoeducaţional studenţilor pentru depăşirea dificultăţilor academice; oferirea de consultanţă pentru identificarea şi valorificarea oportunităţilor de dezvoltare personală şi profesională; colaborare cu organizaţii naţionale şi internaţionale care au obiective comune cu cele ale CCSE.

 

Printre temele abordate se numără:

  • Autocunoaştere şi acceptare de sine
  • tehnici de comunicare eficientă şi management al conflictelor
  • evaluarea şi depăşirea situaţiilor de criză
  • managementului timpului
  • strategii personalizate de învăţare
  • însuşirea unor tehnici de învăţare eficientă
  • pregătire pentru examene şi competiţii
  • elaborarea proiectelor şi a lucrărilor ştiinţifice
  • pregătirea pentru susţinerea prezentărilor orale.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro