Joi, 28 martie 2024 - 5:18:39
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Morminte din Epoca Bronzului găsite lângă Ploieşti


3 mai 2013

Descoperire impresionantă în judeţul Prahova, pe un câmp de lângă Ploieşti. În timp ce se efectuau săpături pentru ridicarea unor hale, muncitorii au găsit sub o movilă de pamânt, oseminte umane.

Arheologii veniţi la faţa locului au stabilit că este vorba despre un cimitir străvechi, până acum fiind scoase la lumină cinci morminte care au cel puţin 5000 de ani vechime şi datează din Epoca Bronzului.

"Interesant este că avem cinci morminte în care au fost îngropaţi 10 oameni, adică vorbim de morminte multiple. Într-unul dintre ele sunt, cel mai probabil două tinere, două copile, aşezate în mormânt faţă în faţă. În altul avem de-a face cu o reînhumare. Respectiv osemintele a doi adulţi au fost reîngropate, iar de-a curmezişul mormântului am mai descoperit şi scheletul unui copil", a declarat arheologul Alin Frânculeasa.

După ce toate osemintele vor fi scoase la lumină cu grijă de arheologi, fragmente vor fi trimise la un laborator din Europa. Aici se va face determinarea cu Carbon 14, necesară pentru stabilirea cu exactitate a vechimii oaselor umane. Arheologii vor continua săpăturile în zonă, mai ales că movile de pământ care indică prezeţa unor morminte antice, mai sunt în zonă.

 

FOTO: LIBERTATEA.RO


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro