Joi, 25 aprilie 2024 - 1:35:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


HRISTOS A ÎNVIAT: Să aveţi un Paşte fericit!


5 mai 2013

Paştele, sărbătoarea creştină care cheamă oamenii să ia Lumina Sfântă, aduce bucuria unică a Învierii Mântuitorului, dar şi ritualuri şi tradiţii religioase printre care şi cea a salutului cunoscut chiar şi de cei mici - "Hristos a înviat!", "Adevărat a înviat!". Echipa STIRI ACTUALE vă urează un "PAŞTE FERICIT" alături de cei dragi.

 

Sărbătoarea Paştelui este considerată a fi una a bucuriei date de vestea Învierii. O veste care, până la Înălţarea Domnului, respectiv timp de 40 de zile, se regăseşte în salutul ""Hristos a înviat!", la care se răspunde cu "Adevărat a înviat!".

De Paşte, spun preoţii, nimeni nu trebuie să fie trist, nimeni nu trebuie să plângă, bucuria fiind sentimentul pe cât de unic, pe atât de predominant în zilele de Paşte.

Numele sărbătorii derivă din cuvântul ebraic "pesah", care înseamnă "trecere" şi vine din termenul egiptean cu acelaşi înţeles "paseh".

Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă sâmbătă seară, cu un avion special, la Bucureşti. După săptămâni de post şi rugăciune, ortodocşii şi greco-catolicii au primit în sfârşit Lumina Învierii. Mii de persoane au participat la slujba de la Patriarhie, iar alte câteva mii au luat lumină de la malul mării, de pe plaja din Mangalia. Slujba din Capitală a fost oficiată de Patriarhul Daniel, însoţit de un sobor de preoţi. Învierea lui Hristos dă sens vieţii pe pământ, a spus patriarhul Daniel în mesajul său de Paşte. Acesta le-a transmis pace şi sănătate românilor şi le-a cerut acestora să nu-i uite pe cei bolnavi sau săraci.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro