Joi, 25 aprilie 2024 - 10:19:57
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Deşeurile toxice de pe nava Flaminia arse în Parcul Industrial Brazi?


15 mai 2013

Deşeurile toxice de pe nava Flaminia reaprind spiritele în Prahova. Deşi autorităţile responsabile au negat că încărcătura navei va ajunge în Prahova, răspunsul primit de senatorul PPDD Dan Ioniţă de la Ministrul Afacerilor Interne ridică mari semne de întrebare.

Astfel, din documentul semnat de ministrul Radu Stroe reiese că „Apa rezultată din stingerea incendiilor care au dus la distrugerea încărcăturii de pe navă urmează să fie tratată prin instalaţia mobilă de tratare ape uzate şi predată către staţia de epurare Ploieşti”.

Întrebarea noastră este de ce aceste ape uzate au fost transportate până la Ploieşti şi nu au fost predate staţiilor de epurare de la Mangalia sau Constanţa? Mai ales că din răspunsul trimis de ministrul Stroe reiese că pe navă mai există o parte din încărcătură.

Sursele noastre ne-au informat că o parte din încărcătură a fost arsă în incineratorul de deşeuri industriale aflat în Parcul Industrial Brazi, singurul de acest tip existent în Prahova.

Rezidurile rezultate în urma arderii au fost tratate în staţia de epurare mobilă existentă la incinerator şi transportate cu vidanjele la staţia de epurare Ploieşti încă de acum zece zile.

Vom reveni cu amănunte pe măsură ce autorităţile responsabile vor răspunde solicitărilor noastre. Dorim să aflăm dacă într-adevăr informaţiile noastre sunt corecte şi cine a autorizat transportul deşeurilor în judeţul nostru.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro