Miercuri, 24 aprilie 2024 - 11:22:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


CLUJ/ Titlul Profesor Honoris Causa a ajuns în Germania


17 mai 2013

Universitatea Babeş-Bolyai a organizat miercuri ceremonia de decernare a titlului Profesor Honoris Causa (prof. h.c.). Premiul a fost decernat către DR. GABRIELE CZERNY de la Universitatea de Ştiinţe ale Educaţiei Ludwigsburg/ Germania. În discursul său în limba engleză, dr. Czerny a vorbit despre educaţia prin teatru.

 

Dr. Gabriele Czerny s-a distins în spaţiul academic german şi internaţional atât prin activitatea sa didactică, cât şi prin cea de cercetare. Este autoare şi co-autoare a cinci volume de referinţă în domeniul „Educaţie prin teatru” şi a peste 40 de studii publicate în cele mai importante reviste şi volume de specialitate. Dr. Czerny a primit titlul de „Profesor emerit” al Landului Baden-Wurtenberg şi Universităţii Pedagogice Ludwigsburg precum şi premiul oraşului Ludwigsburg pentru „Merite deosebite în domeniul cultural”.

 

Discursul Laudatio a fost ţinut de conf. univ. dr. Ioana Velica, director al Departamentului de Pedagogie şi Didactică în Limba Germană.

Ceremonia de decernare a titlului Profesor Honoris Causa a avut loc în Sala Club a Universităţii Babeş-Bolyai (str. Em. de Martonne, nr. 1).

După amiază, prof. hc Gabriele Czerny a susţinut o conferinţă despre predarea literaturii pentru copii: Bilderbuchkino und Kamishibai. Întâlnirea a avut loc în sala 32 a Departamentului de Pedagogie şi Didactică în Limba Germană, str. Mihail Kogălniceanu, nr. 4.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro