Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 1:16:19
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Absenţele elevilor ar putea fi postate pe internet


22 mai 2013

Şcolile din România ar putea fi obligate să publice, lunar, pe internet situaţia absenţelor, începând din anul şcolar 2013-2014, a anunţat astăzi ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Oficialului MEN consideră că şcoala românească trebuie să acorde o importanţă mai mare problemei absenţelor şi problemei dialogului cu părinţii şi că ar putea fi nevoie de o educare a părinţilor în scopul unui control riguros al copiilor. „Este un lucru grav când un copil nu vine la şcoală”, a subliniat ministrul într-o conferinţă de presă, anunţând că, începând cu următorul an şcolar, am putea avea raportarea lunară a absenţelor, pe fiecare şcoală, pe internet.

„Eram în SUA, am lipsit trei zile pentru că am fost bolnav şi au sunat să mă întrebe de ce lipsesc. Dacă în SUA o facultate sună după student, de ce în România şcoala să nu fie interesată de ce se întâmplă cu elevii”, a spus Remus Pricopie, conform mediafax.ro.

Potrivit sursei citate, ministrul a precizat că România are o strategie privind abandonul şcolar din perioada 2008 - 2009, dar că are obligaţia să elaboreze un document nou, altfel nu pot fi accesate fonduri structurale pentru perioada 2014 - 2020. „Fondurile structurale 2014 - 2020 sunt pentru reducerea abandonului şcolar şi formarea continuă, dar, din păcate, la formarea continuă avem participare la proiecte de numai doi la sută”, a precizat Pricopie.
 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro