Vineri, 19 aprilie 2024 - 12:17:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


INEDIT/ Un tânăr social-democrat se implică în educaţia copiilor din Ploieşti


14 iunie 2013

Codruţ Cojocaru este un tânăr social-democrat pe care te-ai aştepta să-l întâlneşti mai degrabă în cluburi sau la petreceri mondene. Şi totuşi, politicianul care este absolvent al Facultăţii de Teologie se implică activ în educarea copiilor din Ploieşti.

 

Astfel, o dată pe săptămână, Codruţ merge la Centrului parohial educaţional pentru Tineri Sf. Gheorghe Nou din cadrul parohiei Sf. Gheorghe Nou Boldescu unde activează ca profesor voluntar de arte plastice, el fiind absolvent al secţiei arte plastice, pictură bisericească şi restaurare-conservare.

 

La primul curs susţinut de Codruţ Cojocaru au participat 15 micuţi cu vârste cuprinse între 7 şi 11 ani, criteriul de bază pentru participare fiind prezenţa de 100% la şcolile de unde provin. La primul curs, copiii au lucrat în creion o scenă care o reprezintă pe Maica Domnului cu Pruncul în braţe şi au scris o compunere despre simbolistica icoanei respective.

 

„Am rămas impresionat de modul în care micuţii au relatat chipul Lui Dumnezeu, fereastra către cer sau biblia în imagine, toate reprezentând icoana. Este extraordinar să lucrezi cu aceşti copii şi voi susţine mult timp acest curs”, ne-a spus Codruţ Cojocaru.

 

La final, lucrările micuţilor au fost expuse pe tablă, iar copiii au fost foarte încântaţi de realizările lor. Şi pentru că orice faptă bună merită şi un premiu, părintele paroh Gabriel Oprea  i-a răsplatit cu dulciuri.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro