Vineri, 29 martie 2024 - 3:15:36
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Morţii din Muntenegru au ajuns în ţară


26 iunie 2013

Cadavrele celor 18 români morţi în accidentul de autocar din Muntenegru au ajuns, marţi seară, în România. Avionul MApN cu care au fost transportate sicriele cu trupurile neînsufleţite ale celor ce şi-au pierdut viaţa în tragedie a sosit la Baza Militară 90 Otopeni în jurul orei 21.50. La Baza Militară a fost prezent şi premierul Victor Ponta, care a asistat la slujba oficiată de un sobor de cinci preoţi.

 

Al treilea avion pus la dispoziţie de MApN în urma tragediei din Muntenegru, în care şi-au pierdut viaţa 18 persoane şi alte 29 au fost rănite, a ajuns la Baza Militară 90 Otopeni marţi seară. La ceremonia de pe pista bazei militare, care a inclua şi o slujbă de pomenire, au asistat premierul Victor Ponta, ministrul Apărării, Mircea Duşa, cel de Interne, Radu Stroe, şi cel de Externe, Titus Corlăţean.

 

Cele 18 sicrie cu trupurile neînsufleţite au fost învelite în folie de plastic şi au fost purtate pe umeri de militari. Acestea au fost aşezate pe catafalcuri şi au fost slujite de un sobor de cinci preoţi, condus de Preasfinţitul Varsanufie Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureşti.

 

Rude ale victimelor au sosit la baza militară cu un autocar, pentru a asista la slujbă.

 

După slujbă, sicriele au fost urcate în mai multe maşini cu care au fost transportate la IML, unde familiile victimelor aşteaptă să identifice cadavrele.

 

Un autocar cu turişti români s-a răsturnat duminică în jurul orei 18.00, ora României, într-o prăpastie din Muntenegru, accidentul soldându-se cu 18 morţi şi 29 de răniţi. Accidentul s-a produs la Grlo, pe o şosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgorica, capitala Muntenegrului.

 

Cei 29 de răniţi din accident au fost repatriaţi, marţi după-amiază, şi repartizaţi la patru spitale din Capitală pentru a fi îngrijiţi în continuare. Trei dintre ei sunt în stare gravă, fiind în comă şi intubaţi, şi, potrivit secretarului de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, unul dintre ei a suferit o amputaţie.

 

FOTO: RTV.NET

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro