Joi, 25 aprilie 2024 - 9:55:09
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Zi de doliu naţional pentru victimele accidentului din Muntenegru


26 iunie 2013

Accidentul s-a produs la Grlo, pe o şosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgorica, capitala Muntenegru. Autocarul a derapat pe un pod din Zdijelo, în apropiere de mănăstirea Moraca, şi a căzut în gol 40 de metri.

 

Potrivit ziare.com, in momentul in care s-a petrecut tragedia, soferul conducea prea repede, a declarat pentru ziarul Vijesti din Podgorica, Carmen Dorobet din Bucuresti, internata la sectia de ortopedie din centrul clinic din capitala muntenegreana. Cei care au scapat cu viata din acest grav accident ii multumesc lui Dumnezeu pentru a doua sansa pe care au primit-o.

 

Guvernul a decis ca ziua de miercuri, 26 iunie 2013, să fie zi de doliu naţional pentru victimele accidentului din Muntenegru. Hotărârea privind declararea zilei de doliu naţional a fost aprobată marţi, în şedinţă specială a Guvernului.

 

Conform actului normativ, drapelul va fi arborat în bernă la instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale, precum şi la sediile partidelor, sindicatelor, patronatelor, instituţiilor de învăţământ şi cultură, misiunilor diplomatice, punctele de trecere a frontierei, aeroporturi, porturi, gări şi autogări, pe pavilionul navelor.

 

Aceeaşi obligaţie revine şi persoanelor fizice dacă arborează drapelul Româneii la domiciliu sau la reşedinţă. Posturile naţionale de radio şi televiziune, precum şi instituţiile de cultură îşi vor adapta programul în mod corespunzător. Premierul a arătat că regula arborării drapelului naţional în bernă va trebui aplicată chiar dacă miercuri, 26 iunie, era şi Ziua Drapelului, arătând că nu crede că este chiar un moment de sărbătoare.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro