Miercuri, 24 aprilie 2024 - 6:16:54
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ploieştenii se înghesuie la Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului FOTO


30 iunie 2013

Icoana Făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu trei mâini de la Mănăstirea Neamţ a revenit la Catedrala Înălţarea Domnului - Eroilor din Ploieşti. Aceasta a venit pentru a-şasea oară pentru a prăznui, pe 2 iulie, Sfântului Domn Ştefan cel Mare – ocrotitorul sfântului locaş din zona de vest a Ploieştiului.

 Aceasta icoană este una dintre cele mai importante din ortodoxia românească , fiind folosită la diverse procesiuni religioase, dar, şi  în timpul marilor calamitaţilor
Încă din prima zi ( n.a. vineri 28 iulie ), ploieştenii au venit a se ruga pentru cei dragi, sănătate şi o viaţă cât mai liniştit la Icoana tămăduitoare.

Reamintim că , enoriaşii pot veni, să se închine şi să se roage în faţa icoanei, zilnic, între orele 7.00-24.00 până pe 2 iulie a.c.. Împreună cu icoana a fost adusă  şi o raclă cu moaştele a 24 de sfinţi.

Vineri, în jurul orei 12.00, a avut loc  ceremonia ce a  marcat sosirea icoanei la catedrala ploieşteana şi deschiderea pelerinajului credincioşilor.  Cu acest prilej, preoţii  au rostit împreună cu credincioşii Acatistul Bunei Vestiri.

Tot vineri a avut  loc Taina Sfântului Maslu, iar în  noaptea de vineri spre sâmbăta, între orele 24.00- 1.30, a fost oficializata o slujbă de priveghere.
Aceeaşi slujbă,va avea loc şi în noapte de 1 spre 2 iulie.

Luni 1 iulie, a.c., începând cu ora 20.00  va avea loc şi o procesiune pe străzile Ploieştiului, cu Icoana Făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu trei mâini.


Traseul va fi Catedrala Eroilor Tineri – Strada Gh. Grigore Cantacuzino–Strada Eremia Grigorescu–Piata Aurora Vest– Şoseaua Vestului.

 


 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro