Vineri, 29 martie 2024 - 10:41:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


SUA critică justiţia din România


6 iulie 2013

Un grup de congresmeni americani cere României să restituie de urgenţă proprietăţile bisericeşti confiscate de comunişti. Aleşii de la Washington i-au scris secretarului de Stat să ia măsuri pentru a pune capăt ,,absurdităţilor din justiţie" care au împiedicat până acum respectarea angajamentelor faţă de păgubiţi.

Scrisoarea adresată lui John Kerry este semnată de 20 de membri ai Congresului american, 13 republicani şi şapte democraţi. Aceştia au cerut secretarului de Stat să oblige România să răspundă revendicărilor comunităţilor de evrei şi maghiari referitoare la retrocedarea unor proprietăţi ale bisericii, confiscate după cel de-al doilea Război Mondial.

,,Departamentul de Stat trebuie să convingă Guvernul român să pună capăt absurdităţilor din justiţie care au împiedicat până acum restituirea integrală a proprietăţilor confiscate ilegal de la instituţiile bisericeşti, după 1945." Congresul a votat pe această temă şi o rezoluţie in 2005, iar acum reclamă o lipsă de rezultate.

Într-un răspuns al ambasadei României, publicat în Washington Times, se precizează că Bucureştiul este ferm angajat în soluţionarea acestei probleme, dar că este vorba despre ,,un proces complex". Sunt vizate peste patru mii de imobile printre care lăcaşuri de cult, şcoli, spitale şi orfelinate.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro