Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 4:34:54
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Trei milioane de euro, datoriile Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor


23 iulie 2013

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a acumulat datorii de peste trei milioane de euro, dintre care mai bine de un milion de euro reprezintă datorii către furnizorii de energie electrică, gaze, apă, societăţile de cablu şi cele de salubritate.

La începutul lunii iunie, datoriile totale ale Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor ajungeau la 14.800.000 de lei, adică aproximativ trei milioane de euro. Cea mai mare parte a plăţilor restante sunt către furnizori de alimente şi medicamente, benzinării şi furnizori de utilităţi.

Din suma datorată de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, peste cinci milioane de lei sunt datorii la furnizori de utilităţi, printre care E.ON, Electrica, GDF Suez, Aquaserv, ENEL, dar şi la firmele de salubrizare Rosal şi Supercom.

Potrivit ANP, o problema în achitarea datoriilor sistemului penitenciar a fost înregistrată în cursul lunii mai, "situaţie ce a fost remediată parţial prin suplimentarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2013 al sistemului administraţiei penitenciare cu suma de 10.000 mii lei la titlul II «Bunuri şi servicii» din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului cf HG 277/21.05.2013".

Pe lângă furnizorii de utilităţi, Administraţia Penitenciarelor datorează sume importante de bani şi unui număr mare de farmacii, dar şi multor producători de pâine şi distribuitori de fructe.

Reprezentanţii ANP au precizat că, în anul 2012, programele educative pentru deţinuţi au costat 33,3 milioane de lei, în timp ce, în prima jumătate a acestui an, s-au cheltuit 15,7 milioane de lei. ANP a mai arătat că, în primele cinci luni ale anului, numărul deţinuţilor a crescut cu 1.442 de persoane, în timp ce în perioada similară din 2012, numărul celor încarceraţi a crescut cu 1.255


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro