Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 10:38:28
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Marşul comemorativ “crucea eroilor”


26 august 2013

Asociaţia Tradiţia Militară, în parteneriat cu Primăria oraşului Buşteni, a organizat, în perioada 23-24 august 2013, a V-a ediţie a Marşului Comemorativ  “Crucea Eroilor”, eveniment dedicat memoriei tuturor soldaţilor căzuţi în luptă în timpul Primului Război Mondial.

Manifestarea a debutat cu un marş pe platoul Bucegilor, în uniforme militare de epocă, prin locuri unde s-au dat bătălii în timpul Primului Război Mondial. La monumentul Crucea Eroilor,  în prezenţa reprezentanţilor administraţiei locale, a echipei Salvamont Buşteni, a Jandarmeriei şi a sutelor de turişti, a fost oficiată o ceremonie militară de comemorare a eroilor.

Sâmbătă, 24 august 2013, la Monumentul "Ultima Grenadă" din Buşteni, a avut loc o nouă ceremonie comemorativă, urmată de o paradă şi o demonstraţie de reconstituire istorico-militară, în parcul din centrul oraşului.

În cadrul celor două ceremonii, colecţionarii de arme, români şi străini, au tras câte o salvă de onoare cu cartuşe de manevră.  Au mai participat: Asociaţia Deutsches Freikorps, Asociatia Taditsia (Bulgaria), Asociatia Regimentul 29 Regal Maghiar Honvezi (Ungaria), Asociatia Földvary Karoly, Organizaţia Naţională Cercetaşii României.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro