Vineri, 29 martie 2024 - 1:48:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


2.400 de angajaţi ai Poştei Române vor disponibilizare colectivă


2 septembrie 2013

Un număr de 2.392 de angajaţi din Poşta Română au optat individual pentru concediere colectivă, într-o primă etapă a procesului de restructurare a companiei, a anunţat Compania Naţională “Poşta Română” /CNPR/.

 “Etapa finalizată face parte din procesul de restructurare a Poştei Române, ce are ca obiectiv pe termen scurt restabilirea echilibrului între volumul de prestaţii poştale şi numărul de angajaţi ai companiei, asigurând astfel premisele creşterii competitivităţii Poştei Române pe piaţa serviciilor poştale, piaţă liberalizată începând cu luna ianuarie 2013”, se menţionează într-un comunicat al CNPR. Potrivit sursei citate, în perioada 18 – 23 august 2013, un număr de 2.392 de angajaţi ai companiei au optat individual, în scris, pentru disponibilizarea colectivă.

Totodată, în conformitate cu calendarul procesului de restructurare a Poştei Române, în perioada 28 – 31 august, va avea loc testarea profesională a angajaţilor, cu scopul de selectare a personalului, pe baza cunoştinţelor specifice posturilor ocupate. La finalul procesului de restructurare, din companie vor fi disponibilizaţi, în total, 3.650 de angajaţi, pe baza procedurii şi a setului de criterii stabilite de conducerea companiei, de comun acord cu Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România /SLPR/.

Echipa de management a Poştei Române a anunţat ca obiective principale: creşterea veniturilor, reducerea cheltuielilor şi consolidarea poziţiei de lider pe piaţă a companiei, în contextul liberalizării totale a pieţei serviciilor poştale începând cu data de 1 ianuarie 2013.

În data de 21 august 2013, Guvernul a aprobat alocarea din bugetul asigurărilor pentru şomaj a sumei de 7,4 milioane de lei, în vederea plăţii venitului lunar pentru persoanele disponibilizate din cadrul CNPR, în baza planului de disponibilizare aprobat potrivit legii. Executivul a decis, la sfârşitul lunii mai 2013, prelungirea cu 180 de zile a termenului de privatizare a Poştei Române, având în vedere că niciun potenţial investitor nu a achiziţionat caietul de sarcini la privatizarea companiei până la data de 28 mai 2013. Peste 50 de potenţiali investitori din Europa, Asia şi SUA, dar şi reprezentanţi ai administraţiilor poştale internaţionale şi fondurilor româneşti şi internaţionale de investiţii, au purtat discuţii cu reprezentanţii CNPR, dar niciunul nu a achiziţionat caietul de sarcini în termenul stabilit, arăta Ministerul pentru Societatea Informaţională la vremea respectivă.

Poşta Română este lider pe piaţa serviciilor poştale în România, are o cifră de afaceri anuală de peste 1,2 miliarde lei şi operează printr-o reţea de peste 5.600 de oficii poştale cu acoperire naţională. Anual, sunt procesate sute de milioane de trimiteri poştale şi sunt distribuite către cinci milioane de beneficiari drepturi băneşti aferente sistemului public de pensii, al asigurărilor sociale de stat, IOVR /persoane invalide, orfane şi văduve de război/, agricultori şi pensii militare.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro