Vineri, 19 aprilie 2024 - 9:06:38
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ce vor localnicii de la Roşia Montană


10 septembrie 2013

O vizită în Roşia Montană te poate ajuta să înţelegi problemele şi dorinţele oamenilor din localitatea despre care se vorbeşte mereu în ultima perioadă. Sărăcia şi lipsa de alternative îi fac pe locuitori să aştepte repornirea mineritului.

La referendumul organizat în decembrie 2012 în 35 de oraşe şi comune din judeţul Alba privind mineritul din Apuseni şi proiectul de la Roşia Montană, s-au prezentat 43,20% din cetăţenii cu drept de vot.

Prin urmare, referendumul a fost invalidat din cauza prezenţei reduse. 62,45% din cetăţenii care s-au prezentat la urne au votat „Da“ mineritului, iar 35% „Nu“. În Roşia Montană, localitate vizată direct de referendum, prezenţa a fost de 66,06 %, iar din cetăţenii care s-au prezentat la urne, 78,75% au răspuns „Da“. 19,44% au răspuns „Nu”.

Există aşadar şi oameni care nu susţin proiectul minier privat iniţiat de compania Roşia Montană Gold Corporation. Aceştia au pus pe locuinţe afişe că „această proprietate nu este de vânzare” şi care afirmă că nu vor pleca niciodată din Roşia Montană. Susţinătorii exploatării spun că argumentele care stau la baza proiectului îi vor convinge şi pe cei care se opun.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro