Vineri, 29 martie 2024 - 7:07:12
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Urşii carpatini blochează construcţia autostrăzii Lugoj-Deva!


13 septembrie 2013

Tronsonul de autostradă din regiunea Deva finanţat din fonduri UE nu poate fi făcut pentru că nu are aviz de mediu, deoarece nu s-a luat în calcul proiectarea unei subtraversări ecologice pentru urşi, a declarat premierul Victor Ponta.

Şeful Executivului a spus, în cadrul unei emisiuni televizate, că a discutat cu ministrul Transporturilor despre o problemă apărută la un tronson de autostradă.

"Nu reuşim să semnăm, pe bani europeni, un tronson de autostradă în regiunea Deva pentru că n-am făcut subtraversarea pentru urşi. Probabil că pare comic, dar nu e nimic comic în chestia asta. Nu avem avizul de mediu pentru că trebuie să facem o subtraversare ecologică pentru urşi", a afirmat premierul, citat de Mediafax.
 
În prezent, singurul tronson al autostrăzii Lugoj-Deva la care se lucrează este lotul 1 în lungime de 27,6 kilometri, atribuit asocierii de firme Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana per Condotte d’Acqua SpA – Cossi Construzioni SpA. Contractul are o valoare totală de 681 milioane lei lei (fără TVA), din care 85% sunt fonduri europene şi 15% provin de la bugetul naţional.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro