Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 12:46:14
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Românii ar mai putea avea o zi liberă


19 septembrie 2013

Potrivit unei iniţiative legislative ar urma să fie încă o zi liberă naţională pe 15 septembrie, însă doar pentru părinţii angajaţi în sistemul bugetar, ori privat, astfel încât aceştia să poată să meargă alături de copiii lor în prima zi de şcoală.
 
Senatorul Constantin Popa (PPDD) a pregătit un proiect legislativ prin care cere ca ziua în care se deschide anul şcolar părinţii să aibă liber pentru a-şi putea însoţi copii la şcoală.
 
„Este o zi foarte importantă în viaţa copilor, deschiderea anului şcolar, fie că sunt boboci, fie că sunt în clasele mai mari. Emoţiile sunt aproape aceleaşi pentru copii şi pentru părinţi, iar eu consider că, cei din urmă trebuie să fie lângă odoarele lor în acele momente. Există foarte multe cazuri, în care, unii părinţi sunt nevoiţi să se învoiască sau să îşi ia concediu fără plată, sau mai rău, alţii sunt sancţionaţi de angajatori că întârzie la muncă. Cred că, toţi părinţii ar trebui să fie liberi în această zi, pentru ca să fie lângă copii lor. Dacă guvernanţii nu au dorit să dea nici măcar un leu la alocaţia copiilor, atunci, ca o mică recompensă, să dea liber părinţilor în această zi”, a declarat senatorul Constantin Popa.
 
Iniţiativa este inspirată din practica parlamentarilor care până acum şi-au luat singuri această zi liberă pentru a-şi putea însoţi copiii în prima zi de şcoală.
 
Propunerea ar putea avea şanse să treacă în Parlament, întrucât şi anul trecut s-a mai votat o zi liberă, 30 noiembrie, ziua Sf. Andrei.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro