Joi, 28 martie 2024 - 10:38:52
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


"Premii de la Andreea Marin" - excrocheria unei biserici penticostale


24 septembrie 2013

Contul în care naivii sunt invitaţi să depună câteva câteva sute de euro pentru a primi un premiu de 10.000 de euro aparţine unei mişcări religioase din Ardeal.

Victimele care se aşteaptă să primească 10.000 de euro, când sunt anunţate telefonic că au câştigat banii, sunt îndrumate să depună "donaţia pentru premiu" într-un cont BCR care figurează că aparţine unei mişcări penticostale din vestul ţării. Este vorba de contul bancar (în euro) RO72RNCB00770292070600xx.

Reprezentanţii cultului religios au dat asigurări că nu au nicio legătură cu această escrocherie şi vor cerceta cine are acces la acest cont. De altfel, după ce dau numărul contului, escrocii, revin şi îşi sfătuiesc victimele să nu depună banii că se va prezenta cineva acasă ca să-i ridice.

"Evenimentul zilei" a prezentat sâmbătă transcrierea unei discuţii cu un escroc implicat într-o astfel de înşelătorie. Contul în care escrocul îşi împingea victima să depună 1.800 de lei pentru a primi în schimb 10.000 de euro de la Andreea Marin este cel în care se depun donaţii şi sponsorizări pentru o publicaţie penticostală. Contul este folosit şi de biserica de acest rit.

Unul dintre reprezentanţii cultului au declarat că biserica sa nu este implicată în această escrocherie. "Contul nostru este public, nu este un cont secret. Totuşi nu văd ce rost avea acest lucru, să ofere contul, pentru că dacă ne depun bani în contul bancar, oricum escrocii nu îi pot folosi", a precizat pastorul care este şi redactor-şef al publicaţiei religioase. Totodată, bărbatul a adăugat că la acest cont are acces doar contabila cultului.

De obicei, autorii acestor escrocherii sunt deţinuţii. În acest caz, pastorul a precizat că biserica respectivă împarte revista penticostală în multe închisori. "Probabil aşa un deţinut a văzut contul nostru", a mai adăugat pastorul. Şi vedeta de televiziune Andrea Marin, al cărui nume este folosit de escroci, a ţinut să ia o poziţie după dezvăluirile EVZ. "Nimeni nu va suna în mod real din partea mea, nu există asemenea premii, e doar o modalitate de a va păcăli", a precizat aceasta pe pagina sa de Facebook.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro