Vineri, 19 aprilie 2024 - 9:55:39
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Motivul incredibil al scumpirii biletelor de tren!


25 septembrie 2013

Biletele de tren s-au scumpit din cauza „costurilor cu energia şi PIESELE”. CFR Călători cumpără „PIESE” de 1,7 milioane de dolari de la un offshore din Panama cu un capital social de 1.000 de dolari

Un offshore înregistrat în Ciudad de Panama, în Republica Panama, având un capital social de 1.000 de dolari şi un birou în Geneva, Elveţia, a încheiat recent cu CFR Călători un acord-cadru în valoare finală de 1.750.950 dolari SUA pentru livrarea de piese pentru locomotive diesel electrice.

Gândul.info a încercat să ia legătura cu reprezentanţii firmei care a câştigat unul dintre cele mai mari contracte încheiate de CFR Călători. În anunţul de atribuire de pe portalul licitaţiilor publice, alături de adresa poştală a firmei - Str. Sautter, nr. 29, Geneva, Elveţia - este menţionat şi un număr de telefon, la carea răspuns o voce feminină. Întrebată de firma Electric & Diesel Locomotiv Corporation, persoana a afirmat în două rânduri, că numărul de telefon este greşit. Aceasta a confirmat că numărul de telefon corespunde adresei poştale menţionate din Geneva, precum şi că la adresa menţionată este un cabinet de avocatură, fără a preciza numele acestuia.

La o simplă căutare cu google maps, la adresa amintită apare o clădire ce seamănă cu un bloc de locuinţe.

Firma câştigătoare se numeşte Electric & Diesel Locomotiv Corporation şi a fost singura companie care a trimis o ofertă în cadrul procedurii de atribuire organizate de CFR Călători.

Procedura aleasă de conducerea CFR Călători a fost de tip "negociere, cu publicarea unui anunţ în prealabil" pe portalul achiziţiilor publice şi în jurnalul european de profil, reprezentanţii CFR Călători precizând că au optat pentru această variantă - prevăzută de legislaţia în domeniu - şi nu pentru cea a licitaţiei deschise tocmai pentru a "putea trage în jos de preţ".

Cu toate acestea, oferta offshore-ului a fost declarată "admisibilă", iar valoarea finală a contractului a fost mai mare decât estimarea iniţială a contractului. Astfel, estimarea iniţială a valorii contractului - suma pe care şefii CFR Călători au preconizat că o vor cheltui cu acest acord-cadru - a fost de 1.716.483 dolari fără TVA, dar valoarea finală a fost de 1.750.950 USD fără TVA, adică 5.851.677 lei. O diferenţă de 34.467 de euro.

Criteriul de atribuire a fost preţul cel mai scăzut, potrivit anunţului de atribuire.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro