Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 3:41:58
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită la Câmpina şi Ploieşti


2 octombrie 2013

Cu prilejul Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, administraţia municipiului Câmpina a organizat, la sfârşitul săptămânii trecute, în foaierul Casei Tineretului, a doua ediţie a Balului “Nunta de Aur”, dedicat pensionarilor locali care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Au participat 40 de familii de pensionari cu destinele unite de o jumătate de veac. Balul a inclus, totodată, o masă festivă, la care meniul a fost destul de bogat. Ca la o nuntă adevărată! Cuplurile de pensionari au socializat şi s-au simţit bine. Mulţi dintre ei au dansat, dovedind o vitalitate nebănuită. Ca o noutate, la această ediţie, au mai fost invitate şi familiile tuturor primarilor Câmpinei de după Revoluţie, precum şi cele ale cetăţenilor de onoare ai localităţii. Iniţiatorul proiectului Balul “Nunta de Aur” dedicat pensionarilor, consilierul Marian Dulă, a fost şi el prezent, alături de alţi consileri locali De asemenea, primarul urbei, Horia Tiseanu, a ţinut să fie aproape de sărbătoriţi, pe care i-a felicitat, oferind fiecărei perechi câte o Diplomă de Onoare, o insignă şi un album al municipiului Câmpina,  doamnele primind şi câte un crin alb.

Şi Primăria din Ploieşti a organizat o sărbătorire în două etape a Zilei Persoanelor Vârstnice. Prima, a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, care a găzduit un superb spectacol, susţinut de nume grele ale muzicii uşoare şi populare româneşti, precum Fuego – cu ”mama” lui, Maria Văduva, , Irina Loghin Domnica Sorescu şi formaţia Alesis. A doua etapă a fost girată de primarul Iulian Bădescu, care şi-a adus aminte, cu acest prilej, de… pensia municipală ! De această atenţie ”electorală” au beneficiat însă doar câţiva pensionari : familiile care au împlinesc în acest an 50 de ani de căsătorie. Fericitele cupluri au primit câte o Diplomă şi un Premiu (de rezistenţă !), în valoare de 200 de lei. Toată povestea asta s-a desfăşurat la un restaurant din Ploieşti, unde a avut loc masa, dansul şi…premierea.

În aceeaşi zi, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Ploieşti  a organizat,  la clubul instituţiei, o sărbătorire  mai discretă, la care au venit însă, în ciuda vremii ploioase, un mare număr de membri ai CARPP. Cele 9 familii cu 50 de ani ”vechime în căsnicie” care au primit, din partea dlui Ştefan Pascu-preşedintele CARPP, câte o Diplomă de Fidelitate, un buchet de flori şi un plic cu bani sunt: Alexandru&Florentina Dumitrescu, Jean&Magdalena Andrei, Gheorghe & Olga Diaconescu, Călin&Ana Gheorghe, Ion&Ecaterina Mirică, Gheorghe &Elena Mihai, Stelian&Elena Arvunescu, Ion Gheorghe&Gherghina Dumitru, Ion&Elisabeta Ene.

După premiere, a urmat un moment artistic mult aşteptat, care a ”încălzit” sala. A fost, mai întâi, Nelu Stan, cu un microrecital de poezie bacoviană, urmat de recitalul de peste o oră, susţinut de Daniela Răduică, solistă a Teatrului de Revistă Majestic,Toma Caragiu Ploieşti. O voce de ”5 stele”,cu adevărat excepţională, artista fiind dublă câştigătoare a Trofeului ”Doina Badea”, nu puţini dintre specialişti comparând vocea artistei noastre cu cea a celebrei Edith Piaf! Repertoriul solistei a cuprins şlagăre vechi şi actuale – unele aduse de peste Prut, unde artista are mulţi prieteni -,  romanţe şi muzică populară, finalul spectacolului reunindu-i pe pensionari într-o horă prelungită, cu...strigături.  Apoi,artista Daniela Răduică şi-a luat la revedere de la acest public cald şi receptiv la muzică, mulţi dintre pensionari promiţându-i că doresc să o revadă într-un viitor spectacol de revistă.

Un alt moment remarcabil, sesizat de pensionarii iubitorii de artă, a fost expoziţia de pictură a...nepoţilor, elevi ai Liceului de Artă ”Carmen Sylva”, cu lucrări premiate la  mai multeconcursuri  naţionale. Ideea acestei expoziţii în sala clubului CARPP au avut-o cunoscuţii artişti plastici Marcel Bejgu şi Ion Şinca, membri ai UAP, pe care-i felicităm.

 

 

 

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro