Miercuri, 18 octombrie 2017 - 11:30:14
EUR
EURO = 4.5841 RON
Moneda euro a crescut
USD
USD = 3.9032 RON
Dolarul american a crescut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Profesorul ploieştean Nicolae Boaru, printre ”aşii români” din Nurnberg


7 octombrie 2013

Sub semnătura Ionelei van Rees – Zota, director al Agenţiei de presă ”Aşii Români”(asiiromani.com) şi al ziarului de limbă română Vocea Ta, ambele cu sediul la Nurnberg, a apărut o relatare despre prezenţa inedită la Nurnberg a prof.dr. Nicolae Boaru, directorul Bibliotecii ”Nicolae Iorga” din Ploieşti, pe care o redăm întocmai cele ce urmează.

” Biblioteca „ION MINULESCU” de la Nürnberg s-a bucurat să aibă în vizită un oaspete de seamă din România, prin prezenţa domnului Profesor Nicolae Boaru, Directorul Bibliotecii Judeţene Nicolae Iorga din Ploieşti. Cu această ocazie, acestuia i s-a prezentat sediul bibliotecii de la Nürnberg, proiectele asociaţiilor DACIA e.V. şi Rumänische Asse e.V. , legându-se în acelaşi timp un parteneriat între cele două Instituţii. Venind din banatul sârbesc, din Ploieşti, acesta a adus în tolba sa un proiect care se adresează românilor de peste graniţe.

A început făcând o filială a unei bibloteci în Republica Moldova  ( la Cimişlia, unde a donat Bibliotecii ”Mihai Eminescu” din localitate câteva mii de cărţi şi manuale şcolare în limba română. Tot aici, prof. Boaru a fost principalul iniţiator şi sprijinitor al unei Academii Populare –n.a.), apoi o alta în satul sârbesc NOVOSELO , iar acum continuă prin a îmbogăţii colecţia de carte din biblioteca ce se află la Nürnberg. Drumul acestuia nu s-a oprit în Serbia, de acolo destinaţia a fost Nürnberg. Amabilitatea acestuia a fost la superlativ. Spaţiul bibliotecii Ion Minulescu a devenit neîncăpător pentru volumele de cărţi existente, Centrul Cultural DACIA este la fel, un mijloc de polarizare a culturii româneşti pe teritoriul Germaniei, iar mijloacele mass- media existente sunt cele mai importante pentru românii din Germania şi nu numai.

„Un Radio, un ziar, o bibliotecă, o prezenţă însufleţită şi la propriu şi la figurat“, spune la un moment dat Profesorul Boaru, este o activitate fecundă şi febrilă, este văzută bine şi de asemenea, se oglindeşte complementar şi în energiile convergente ale atâtor români din zonă. Există, aş putea spune, români de 14 şi 18 karate, dacă ar fi să le dăm o coordonată a aurului.“Românii, aşa cum îi arată unele televiziuni sunt o rasă de oameni urâţi, hidoşi, ţigani, puturoşi şi mai ştiu eu cum, dar după cum acesta adaugă într-un interviu către Radio R România, „ când vezi astfel de reuşite, astfel de prezenţe onorabile, oneste, muncitoare, distinse prin spirit şi interes cultural, faptă, raţionalitate, atunci, te bucuri“. Cuvinte spuse din suflet, cuvinte ce au un grad de superlativ mărit, dar cu nimic exagerat, aşa cum acesta afirmă.

Prezenţa domniei sale la Nürnberg nu este întâmplătoare, vine pentru a acorda proiectului „Nu lăsaţi limba română să moară“ o continuitate a ceea ce am început noi, alături de Liliana Moldovan de la Biblioteca judeţeană Mureş, oferindu-ne în acelaşi timp un număr impresionant de cărţi, dar şi un parteneriat între cele două biblioteci.  „Mi-am propus să umplu un perete al bibliotecii Ion Minulescu, vreau să fiu unul din cei mai importanţi donatori, vreau să trimit din toată literatura, atât ce-a modernă, cât şi ce-a universală, literatura pentru copii modernă şi actuală.“

Una din provocările care i-au fost adresate, a fost şi colaborarea la ziarul VOCEA TA, dar şi la agenţia de presă AŞII ROMÂNI, propunere care a fost acceptată cu tot entuziasul, dar şi contribuţia şi implicarea acestuia la viitorul volum „Patriotismul românesc între dispariţie şi izbândă“.

Nu trebuie omis şi faptul că la sfârşitul lunii martie, Ionela van Rees - Zota, împreună cu Berthold Staicu, dar şi Liliana Moldovan vor fi prezenţi la Festivalul Internaţional ”Nichita Stănescu”, lansând totodată şi volumul istoric „Patriotismul românesc între dispariţie şi izbândă“.

Vizita acestuia s-a încheiat printr-un scurt intinerariu prin biblioteca Ion Minulescu, răsfoind ziarele VOCEA TA, dar şi contemplând Agenţia de Presă AŞII ROMÂNI. La finalul vizitei mult prea scurte, acesta a afirmat: „ Plec de aici cu bucuria că am putut cunoaşte oameni deosebiţi, că am cunoscut o femeie care a dat viaţă unui lăcaş de cult şi vă consider o parte luminată, raţională, care alături de cei care au contribuit la proiectul dumneavoastră aţi reuşit să arătaţi acea parte a patriotismului. Dumneavoastră însăţi sunteţi o mostră a patriotismului prin izbândă. Să nu uităm limba română, să nu uităm că suntem români şi să nu ne uităm graiul românesc, aşa cum spune Constantin Noica, după germană şi limba greacă veche, româna este limba ce-a mai gravidă de filozofie .“


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(428 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateComentarii:

 
avatar ioan popescu 0  

Regretatul dom' Prof. Nicolae Boaru nu ar fi spus niciodată, citez din interviu:”...literatura - atât ce-a modernă, cât și ce-a universală.” cea se scrie legat. E scuzabil DOAR pt. românii care trăiesc departe de țară.

(10 octombrie 2013 17:01:03)


Din aceeaşi categorie:


loading...Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Clinica medicala Elit Medical din Ploiesti

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Cristi Cimpeanu foto

Scoala de Arte Frumoase PloiestiHoroscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec Relatiile pe plan social evolueaza foarte bine, iar pe plan financiar incepeti sa va redresati. Este posibil sa faceti o calatorie in interes profesional sau de afaceri care va va aduce satisfactii nesperate si o schimbare favorabila in plan sentimental. Va sfatuim sa fiti foarte atent la bagaje si la acte. taur S-ar putea sa fiti nevoit sa cheltuiti o suma neplanificata pentru repararea un aparat casnic. Nu este exclus sa va schimbati programul, pentru a da o mana de ajutor unei persoane apropiate care are probleme. Va recomandam sa va pastrati calmul. Ar fi bine sa acceptati sprijinul familiei.
GEMENI RAC
gemeni Se pare ca sunteti agitat toata ziua, din cauza neintelegerilor cu un partener de afaceri. Va sfatuim sa va stapaniti nervozitatea, chiar daca descoperiti ca suferiti pierderi materiale. In plan sentimental parcurgeti o perioada favorabila. Nu se intrevad probleme de sanatate, insa ar fi bine sa evitati excesele alimentare. rac In prima parte a zilei s-ar putea sa fiti dezamagit din cauza ca nu v-a iesit o afacere asa cum ati sperat. Nu este cazul sa descurajati, in curand vor aparea alte oportunitati. Este posibil sa aveti probleme de comunicare. Va recomandam sa evitati speculatiile.
LEU FECIOARĂ
leu Se prea poate ca o persoana apropiata sa va propuna un al doilea serviciu. Eastrolog.ro va sfatuieste sa acceptati, chiar daca nu prea va convine nivelul veniturilor. Ar fi bine sa aveti mai multa rabdare cu partenerul de viata, sa il ascultati cu rabdare si sa nu il contraziceti la fiecare vorba. fecioara S-ar putea sa fiti nevoit sa amanati o calatorie din cauza unor probleme de sanatate. Nu este cazul sa va faceti griji, pentru ca nu se intrevede nimic grav. Pe plan sentimental ar trebui sa nu aveti niciun fel de probleme. Aveti grija sa va respectati promisiunile!
BALANŢĂ SCORPION
balanta In prima parte a zilei aveti posibilitatea sa rezolvati anumite probleme ale casei. Din cauza nerabdarii, s-ar putea sa fiti agitat si sa va dati peste cap tot programul. Evitati discutiile in contradictoriu si incercati sa terminati ce ati inceput! Astazi puteti sa comunicati foarte bine cu membrii mai tineri ai familiei. scorpion Este o zi favorabila relatiilor sentimentale si realizarilor pe plan social. In ceea ce priveste activitatea profesionala si afacerile, eastrolog.ro va recomanda sa fiti cat mai prudent. In a doua parte a zilei aveti ocazia sa petreceti momente placute impreuna cu partenerul de viata. Dificultatile financiare sunt trecatoare si nu reusesc sa va indispuna.
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator La locul de munca sau in afaceri, aveti tendinta sa faceti greseli si riscati sa nu va puteti onora angajamentele. Va sfatuim sa nu va precipitati si sa acceptati ajutorul celor din jur. Ar fi bine sa iesiti in lume, pentru ca aveti ocazia sa faceti cunostinta cu persoane care vor juca un rol important in viata dumneavoastra. Nu neglijati odihna! capricorn Stresat de problemele financiare, s-ar putea sa jigniti o persoana apropiata. Ganditi-va de doua ori inainte de a deschide gura! Nu este o zi buna pentru examene si intalniri cu prietenii. Daca trebuie sa plecati intr-o calatorie, va sfatuim sa o amanati. Dupa-amiaza sunt sanse sa petreceti momente placute in mijlocul familiei.
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator S-ar putea sa va loviti de tot felul de obstacole si sa aveti senzatia ca stradaniile dumneavoastra nu dau niciun rezultat. Din fericire, puteti conta pe sfaturile si ajutorul celor apropiati. Relatiile cu partenerul de viata ar trebui sa fie foarte bune. Impreuna, puteti sa rezolvati o problema financiara. pesti In prima parte a zilei s-ar putea sa fiti confuz si sa nu reusiti sa va respectati programul stabilit pentru azi. Dupa-amiaza va reveniti si, cu putin efort, puteti sa recuperati intarzierile. Va recomandam sa evitati discutiile in contradictoriu. Spre seara este posibil sa va intalniti cu un prieten bun si sa va regasiti buna dispozitie si optimismul.
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 octombrie 2017
Autentificare
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
stiriactuale.ro