Duminică, 20 august 2017 - 4:37:34
EUR
EURO = 4.5883 RON
Moneda euro a crescut
USD
USD = 3.9066 RON
Dolarul american a scazut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Profesorul ploieştean Nicolae Boaru, printre ”aşii români” din Nurnberg


7 octombrie 2013

Sub semnătura Ionelei van Rees – Zota, director al Agenţiei de presă ”Aşii Români”(asiiromani.com) şi al ziarului de limbă română Vocea Ta, ambele cu sediul la Nurnberg, a apărut o relatare despre prezenţa inedită la Nurnberg a prof.dr. Nicolae Boaru, directorul Bibliotecii ”Nicolae Iorga” din Ploieşti, pe care o redăm întocmai cele ce urmează.

” Biblioteca „ION MINULESCU” de la Nürnberg s-a bucurat să aibă în vizită un oaspete de seamă din România, prin prezenţa domnului Profesor Nicolae Boaru, Directorul Bibliotecii Judeţene Nicolae Iorga din Ploieşti. Cu această ocazie, acestuia i s-a prezentat sediul bibliotecii de la Nürnberg, proiectele asociaţiilor DACIA e.V. şi Rumänische Asse e.V. , legându-se în acelaşi timp un parteneriat între cele două Instituţii. Venind din banatul sârbesc, din Ploieşti, acesta a adus în tolba sa un proiect care se adresează românilor de peste graniţe.

A început făcând o filială a unei bibloteci în Republica Moldova  ( la Cimişlia, unde a donat Bibliotecii ”Mihai Eminescu” din localitate câteva mii de cărţi şi manuale şcolare în limba română. Tot aici, prof. Boaru a fost principalul iniţiator şi sprijinitor al unei Academii Populare –n.a.), apoi o alta în satul sârbesc NOVOSELO , iar acum continuă prin a îmbogăţii colecţia de carte din biblioteca ce se află la Nürnberg. Drumul acestuia nu s-a oprit în Serbia, de acolo destinaţia a fost Nürnberg. Amabilitatea acestuia a fost la superlativ. Spaţiul bibliotecii Ion Minulescu a devenit neîncăpător pentru volumele de cărţi existente, Centrul Cultural DACIA este la fel, un mijloc de polarizare a culturii româneşti pe teritoriul Germaniei, iar mijloacele mass- media existente sunt cele mai importante pentru românii din Germania şi nu numai.

„Un Radio, un ziar, o bibliotecă, o prezenţă însufleţită şi la propriu şi la figurat“, spune la un moment dat Profesorul Boaru, este o activitate fecundă şi febrilă, este văzută bine şi de asemenea, se oglindeşte complementar şi în energiile convergente ale atâtor români din zonă. Există, aş putea spune, români de 14 şi 18 karate, dacă ar fi să le dăm o coordonată a aurului.“Românii, aşa cum îi arată unele televiziuni sunt o rasă de oameni urâţi, hidoşi, ţigani, puturoşi şi mai ştiu eu cum, dar după cum acesta adaugă într-un interviu către Radio R România, „ când vezi astfel de reuşite, astfel de prezenţe onorabile, oneste, muncitoare, distinse prin spirit şi interes cultural, faptă, raţionalitate, atunci, te bucuri“. Cuvinte spuse din suflet, cuvinte ce au un grad de superlativ mărit, dar cu nimic exagerat, aşa cum acesta afirmă.

Prezenţa domniei sale la Nürnberg nu este întâmplătoare, vine pentru a acorda proiectului „Nu lăsaţi limba română să moară“ o continuitate a ceea ce am început noi, alături de Liliana Moldovan de la Biblioteca judeţeană Mureş, oferindu-ne în acelaşi timp un număr impresionant de cărţi, dar şi un parteneriat între cele două biblioteci.  „Mi-am propus să umplu un perete al bibliotecii Ion Minulescu, vreau să fiu unul din cei mai importanţi donatori, vreau să trimit din toată literatura, atât ce-a modernă, cât şi ce-a universală, literatura pentru copii modernă şi actuală.“

Una din provocările care i-au fost adresate, a fost şi colaborarea la ziarul VOCEA TA, dar şi la agenţia de presă AŞII ROMÂNI, propunere care a fost acceptată cu tot entuziasul, dar şi contribuţia şi implicarea acestuia la viitorul volum „Patriotismul românesc între dispariţie şi izbândă“.

Nu trebuie omis şi faptul că la sfârşitul lunii martie, Ionela van Rees - Zota, împreună cu Berthold Staicu, dar şi Liliana Moldovan vor fi prezenţi la Festivalul Internaţional ”Nichita Stănescu”, lansând totodată şi volumul istoric „Patriotismul românesc între dispariţie şi izbândă“.

Vizita acestuia s-a încheiat printr-un scurt intinerariu prin biblioteca Ion Minulescu, răsfoind ziarele VOCEA TA, dar şi contemplând Agenţia de Presă AŞII ROMÂNI. La finalul vizitei mult prea scurte, acesta a afirmat: „ Plec de aici cu bucuria că am putut cunoaşte oameni deosebiţi, că am cunoscut o femeie care a dat viaţă unui lăcaş de cult şi vă consider o parte luminată, raţională, care alături de cei care au contribuit la proiectul dumneavoastră aţi reuşit să arătaţi acea parte a patriotismului. Dumneavoastră însăţi sunteţi o mostră a patriotismului prin izbândă. Să nu uităm limba română, să nu uităm că suntem români şi să nu ne uităm graiul românesc, aşa cum spune Constantin Noica, după germană şi limba greacă veche, româna este limba ce-a mai gravidă de filozofie .“


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating
(423 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateComentarii:

 
avatar ioan popescu 0  

Regretatul dom' Prof. Nicolae Boaru nu ar fi spus niciodată, citez din interviu:”...literatura - atât ce-a modernă, cât și ce-a universală.” cea se scrie legat. E scuzabil DOAR pt. românii care trăiesc departe de țară.

(10 octombrie 2013 17:01:03)


Ati fost victima unui accident de circulatie? Noi va ajutam sa obtineti banii cuveniti din asigurarea RCA

Din aceeaşi categorie:

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Scoala de Arte Frumoase Ploiesti

Clinica medicala Elit Medical din Ploiesti

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Cristi Cimpeanu fotoHoroscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec Inspiratia si creativitatea va pot fi foarte folositoare la locul de munca sau in afaceri. Profitati de acest context favorabil pentru a rezolva chestiuni dificile intr-un mod original!Sfaturile unei persoane mai in varsta din familie v-ar putea ajuta sa evitati greseli costisitoare.Ar fi bine sa nu ii faceti reprosuri partenerului de viata si sa aveti mai multa rabdare cu membrii mai tineri ai familiei! taur Contextul astral al zilei este favorabil realizarilor importante pe plan social si din punct de vedere material. Eastrolog.ro va recomanda sa profitati de ocaziile care apar azi, pentru ca aveti sanse sa obtineti castiguri frumoase. Este o zi buna pentru a va ocupa de rezolvarea problemelor casnice pe care le-ati amanat in ultima vreme.In relatiile cu famila ar fi bine sa dati dovada de rabdare si diplomatie
GEMENI RAC
gemeni S-ar putea sa intampinati dificultati la locul de munca sau in afaceri, din cauza unei probleme financiare care va impiedica sa va puneti planurile in aplicare. Va recomandam sa va pastrati calmul, ca sa nu aveti probleme de sanatate cauzate de stres. Ar fi bine sa tineti cont de sfaturile unei persoane apropiate care incearca sa va redea buna dispozitie. rac Este posibil sa simtiti nevoia sa rupeti monotonia si sa faceti ceva iesit din comun. Puteti incerca un gen nou de distractie, cu conditia sa nu implice riscuri serioase.Este o zi buna pentru a face diverse schimbari in locuinta sau pentru a calatori.Va sfatuim sa nu cheltuiti sume mari fara sa va consultati cu partenerul de viata, pentru ca altfel riscati sa se ajunga la cearta.
LEU FECIOARĂ
leu Aveti ocazia sa faceti o schimbare importanta in plan profesional sau in afaceri. S-ar putea sa fiti avansat la locul de munca sau sa va pregatiti sa incepeti o afacere noua.Partenerul de viata ar putea fi nemultumit din cauza ca aceasta schimbare risca sa va lase mai putin timp pentru viata de familie.Va sfatuim sa nu luati hotarari in graba, ca sa nu regretati mai tarziu. fecioara In prima parte a zilei este posibil sa primiti o veste neplacuta de la o persoana apropiata si sa fiti nevoit sa va schimbati programul. S-ar putea chiar sa plecati intr-o calatorie. Va puteti baza pe intelegerea si sprijinul partenerului de viata, care va ajuta sa treceti mai usor peste dificultatile zilei.Va sfatuim sa va odihniti mai mult.
BALANŢĂ SCORPION
balanta In prima parte a zilei este posibil sa fiti indispus si sa nu aveti chef sa va ocupati de chestiuni profeionale sau de afaceri. Sunt contraindicate si intalnirile cu prietenii.Va sfatuim sa nu va ocupati de mai multe treburi in acelasi timp.Se pare ca aveti tendinta sa promiteti mai mult decat puteti face si riscati sa ajungeti in situatia de a nu va respecta promisiunile. Incercati sa fiti cat mai realist scorpion Este posibil sa fiti invitat la o intrunire cu persoane apropiate si sa fiti nevoit sa faceti cheltuieli neplanificate.Aveti sanse sa gasiti o solutie ingenioasa pentru o problema pe care ati tot amanat-o.Este o zi buna pentru a finaliza diverse activitati casnice incepute in ultima vreme
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator In prima parte a zilei este posibil sa faceti o calatorie care va prilejuieste cateva realizari neasteptate in plan social si din punct de vedere financiar.Sunt sanse sa vi se propuna un loc de munca sau o afacere care v-ar putea aduce venituri frumoase. Pentru a lua o decizie, puteti sa va bazati pe intuitie dar va sfatuim sa nu va grabiti. Puteti petrece o seara relaxanta impreuna cu cei dragi capricorn Este posibil sa aiba loc un eveniment neasteptat la locul de munca sau in afaceri. Ar putea fi vorba despre un conflict intre colegi sau parteneri, pornind de la o nemultumire mai veche a unuia dintre ei.Daca dovediti ca sunteti impartial, sunt sanse sa contribuiti la dezamorsarea conflictului.Puteti rezolva destul de usor o problema care v-a dat bataie de cap in ultima vreme, daca incercati sa o abordati altfel decat pana acum
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator S-ar putea sa fiti tentat sa faceti cheltuieli neplanificate, cu care partenerul de viata nu este de acord. Daca va pastrati calmul si evitati o cearta, puteti gasi impreuna o solutie de compromis. In a doua parte a zilei este posibil sa primti un telefon sau un mesaj in urma caruia decideti sa va schimbati programul pentru ziua urmatoare. Ar putea fi vorba despre o calatorie in interes profesional sau de afaceri, care nu suporta amanare.Va sfatuim sa fiti prudent si sa nu va asumati riscuri inutile. pesti In prima parte a zilei este posibil sa aflati ca urmeaza sa primiti o suma de bani sau alt beneficiu material la care nu v-ati asteptat. Ar putea fi vorba despre un premiu, o prima, o mostenire etc.Daca intampinati dificultati de comunicare cu colegii sau cu prietenii, eastrolog.ro va sfatuieste sa nu insistati si sa amanati rezolvarea chestiunilor importante.Dupa-amiaza se intrevede un drum scurt impreuna cu o persoana apropiata.
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 august 2017
Autentificare
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
stiriactuale.ro