Luni, 11 decembrie 2017 - 4:53:06
EUR
EURO = 4.6332 RON
Moneda euro a crescut
USD
USD = 3.9274 RON
Dolarul american a scazut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Profesorul ploieştean Nicolae Boaru, printre ”aşii români” din Nurnberg


7 octombrie 2013

Sub semnătura Ionelei van Rees – Zota, director al Agenţiei de presă ”Aşii Români”(asiiromani.com) şi al ziarului de limbă română Vocea Ta, ambele cu sediul la Nurnberg, a apărut o relatare despre prezenţa inedită la Nurnberg a prof.dr. Nicolae Boaru, directorul Bibliotecii ”Nicolae Iorga” din Ploieşti, pe care o redăm întocmai cele ce urmează.

” Biblioteca „ION MINULESCU” de la Nürnberg s-a bucurat să aibă în vizită un oaspete de seamă din România, prin prezenţa domnului Profesor Nicolae Boaru, Directorul Bibliotecii Judeţene Nicolae Iorga din Ploieşti. Cu această ocazie, acestuia i s-a prezentat sediul bibliotecii de la Nürnberg, proiectele asociaţiilor DACIA e.V. şi Rumänische Asse e.V. , legându-se în acelaşi timp un parteneriat între cele două Instituţii. Venind din banatul sârbesc, din Ploieşti, acesta a adus în tolba sa un proiect care se adresează românilor de peste graniţe.

A început făcând o filială a unei bibloteci în Republica Moldova  ( la Cimişlia, unde a donat Bibliotecii ”Mihai Eminescu” din localitate câteva mii de cărţi şi manuale şcolare în limba română. Tot aici, prof. Boaru a fost principalul iniţiator şi sprijinitor al unei Academii Populare –n.a.), apoi o alta în satul sârbesc NOVOSELO , iar acum continuă prin a îmbogăţii colecţia de carte din biblioteca ce se află la Nürnberg. Drumul acestuia nu s-a oprit în Serbia, de acolo destinaţia a fost Nürnberg. Amabilitatea acestuia a fost la superlativ. Spaţiul bibliotecii Ion Minulescu a devenit neîncăpător pentru volumele de cărţi existente, Centrul Cultural DACIA este la fel, un mijloc de polarizare a culturii româneşti pe teritoriul Germaniei, iar mijloacele mass- media existente sunt cele mai importante pentru românii din Germania şi nu numai.

„Un Radio, un ziar, o bibliotecă, o prezenţă însufleţită şi la propriu şi la figurat“, spune la un moment dat Profesorul Boaru, este o activitate fecundă şi febrilă, este văzută bine şi de asemenea, se oglindeşte complementar şi în energiile convergente ale atâtor români din zonă. Există, aş putea spune, români de 14 şi 18 karate, dacă ar fi să le dăm o coordonată a aurului.“Românii, aşa cum îi arată unele televiziuni sunt o rasă de oameni urâţi, hidoşi, ţigani, puturoşi şi mai ştiu eu cum, dar după cum acesta adaugă într-un interviu către Radio R România, „ când vezi astfel de reuşite, astfel de prezenţe onorabile, oneste, muncitoare, distinse prin spirit şi interes cultural, faptă, raţionalitate, atunci, te bucuri“. Cuvinte spuse din suflet, cuvinte ce au un grad de superlativ mărit, dar cu nimic exagerat, aşa cum acesta afirmă.

Prezenţa domniei sale la Nürnberg nu este întâmplătoare, vine pentru a acorda proiectului „Nu lăsaţi limba română să moară“ o continuitate a ceea ce am început noi, alături de Liliana Moldovan de la Biblioteca judeţeană Mureş, oferindu-ne în acelaşi timp un număr impresionant de cărţi, dar şi un parteneriat între cele două biblioteci.  „Mi-am propus să umplu un perete al bibliotecii Ion Minulescu, vreau să fiu unul din cei mai importanţi donatori, vreau să trimit din toată literatura, atât ce-a modernă, cât şi ce-a universală, literatura pentru copii modernă şi actuală.“

Una din provocările care i-au fost adresate, a fost şi colaborarea la ziarul VOCEA TA, dar şi la agenţia de presă AŞII ROMÂNI, propunere care a fost acceptată cu tot entuziasul, dar şi contribuţia şi implicarea acestuia la viitorul volum „Patriotismul românesc între dispariţie şi izbândă“.

Nu trebuie omis şi faptul că la sfârşitul lunii martie, Ionela van Rees - Zota, împreună cu Berthold Staicu, dar şi Liliana Moldovan vor fi prezenţi la Festivalul Internaţional ”Nichita Stănescu”, lansând totodată şi volumul istoric „Patriotismul românesc între dispariţie şi izbândă“.

Vizita acestuia s-a încheiat printr-un scurt intinerariu prin biblioteca Ion Minulescu, răsfoind ziarele VOCEA TA, dar şi contemplând Agenţia de Presă AŞII ROMÂNI. La finalul vizitei mult prea scurte, acesta a afirmat: „ Plec de aici cu bucuria că am putut cunoaşte oameni deosebiţi, că am cunoscut o femeie care a dat viaţă unui lăcaş de cult şi vă consider o parte luminată, raţională, care alături de cei care au contribuit la proiectul dumneavoastră aţi reuşit să arătaţi acea parte a patriotismului. Dumneavoastră însăţi sunteţi o mostră a patriotismului prin izbândă. Să nu uităm limba română, să nu uităm că suntem români şi să nu ne uităm graiul românesc, aşa cum spune Constantin Noica, după germană şi limba greacă veche, româna este limba ce-a mai gravidă de filozofie .“


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(433 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Consultatii medicale de calitate

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateComentarii:

 
avatar ioan popescu 0  

Regretatul dom' Prof. Nicolae Boaru nu ar fi spus niciodată, citez din interviu:”...literatura - atât ce-a modernă, cât și ce-a universală.” cea se scrie legat. E scuzabil DOAR pt. românii care trăiesc departe de țară.

(10 octombrie 2013 17:01:03)


Din aceeaşi categorie:


Ati fost victima unui accident de circulatie? Noi va ajutam sa obtineti banii cuveniti din asigurarea RCA

loading...
Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook
Horoscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec Sunteti tentat sa va implicati intr-un proiect nou care ar putea sa va aduca avantaje materiale substantiale, dar cu riscul de a avea mai putin timp liber. In plan profesional sau in afaceri, eastrolog.ro va sfatuieste sa amanati deciziile importante. Aveti grija sa nu neglijati viata de familie si relatiile cu prietenii taur Contextul astral al zilei de azi va poate predispune la usoare stari depresive si exista riscul sa deveniti irascibil. Nu este momentul sa luati decizii importante sau sa va implicati in activitati care necesita putere de concentrare. Va sfatuim sa va limitati la activitati de rutina si sa incercati sa va relaxati mai mult.Nu va descarcati nervii pe cei din jur
GEMENI RAC
gemeni In prima parte a zilei s-ar putea sa aveti tendinta de a deveni irascibil si greu de multumit. Va sfatuim sa amanati discutiile importante la locul de munca sau in afaceri.Este posibil sa faceti planuri pentru o calatorie lunga in interes personal. Sunt sanse sa petreceti o seara romantica impreuna cu persoana iubita rac In prima parte a zilei este posibil sa fiti dezamagit de atitudinea unei persoane apropiate. Se pare ca sunteti plin de energie si imprejurarile va sunt favorabile. Aveti mari sanse de reusita in tot ce v-ati propus pentru azi. Ar fi bine sa petreceti mai mult timp impreuna cu persoana iubita.
LEU FECIOARĂ
leu Este posibil sa fiti preocupat de situatia financiara din cauza ca sunteti nevoit sa faceti cateva cheltuieli neprevazute, care risca sa va destabilizeze bugetul. In a doua parte a zilei, cu ajutorul unui prieten mai in varsta, sunt sanse sa gasiti o posibila sursa de venituri suplimentare.Ar fi bine sa va sfatuiti si cu partenerul de viata si sa luati o decizie de comun acord. fecioara In prima parte a zilei este posibil sa aveti o discutie aprinsa cu un coleg de munca sau cu un partener de afaceri, pornind de la o neintelegere sau de la o barfa.Eastrolog.ro va recomanda sa va pastrati calmul si sa va ascultati intuitia. Ar fi bine sa petreceti mai mult timp impreuna cu cei dragi.
BALANŢĂ SCORPION
balanta O problema sentimentala mai veche ar putea sa revina in actualitate si sa conduca la tensionarea relatiei cu persoana iubita.Contextul astral al zilei nu este favorabil discutiilor constructive, asa ca va recomandam sa amanati orice discutie serioasa.Nu actionati sub impulsul momentului! scorpion Este posibil sa nu fiti in cea mai buna forma fizica si sa simtiti ca va lipseste energia. Ar fi bine sa nu va propuneti prea multe pentru azi si sa apelati la ajutorul celor din jur.Sfaturile unei persoane cu experienta va ajuta sa aplanati un conflict cu un coleg de munca sau un partener de afaceri. In cursul serii s-ar putea sa primiti o veste buna, care va determina sa va schimbati programul pentru zilele urmatoare.
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator In prima parte a zilei este posibil sa fiti nervos din cauza reprosurilor nemeritate din partea unei persoane mai in varsta. Nu va lasati provocat!La locul de munca, va sfatuim sa nu va grabiti, fiindca exista riscul sa faceti greseli de neatentie.Este indicat sa va menajati sanatatea si sa va odihniti mai mult capricorn In prima parte a zilei este posibil sa nu va simtiti in cea mai buna forma intelectuala si sa aveti dificultati de concentrare. Ar fi bine sa va limitati la activitati simple, de rutina.Dupa-amiaza sunt sanse sa va limpeziti gandurile si puteti petrece momente placute alaturi de persoana iubita. Nu promiteti nimic daca nu sunteti sigur ca puteti sa va tineti de cuvant!
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator Este posibil sa faceti o calatorie scurta in interes profesional sau de afaceri. Desi intampinati dificultati neprevazute, aveti sanse sa obtineti mari satisfactii. In a doua parte a zilei s-ar putea sa fiti invitat la o intrunire care va prilejuieste o surpriza placuta.Daca trebuie sa conduceti masina, azi va sfatuim sa respectati cu strictete regulile de circulatie. pesti Se pare ca va simtiti in forma si aveti dispozitia necesara pentru a va ocupa de o problema parteneriala mai veche. In a doua parte a zilei este posibil sa fiti dezamagit de un gest al unei persoane apropiate in care ati avut incredere. Va sfatuim sa nu puneti la suflet. Ar fi bine sa petreceti mai mult timp impreuna cu cei dragi.
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 11 decembrie 2017
Autentificare
stiriactuale.ro