Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 2:38:50
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Principesa Margareta vizitează Republica Moldova


8 octombrie 2013

Principesa Margareta şi Principele Radu se află într-o vizită oficială în Republica Moldova. Este pentru prima oară când Principesa Moştenitoare se întâlneşte cu românii de peste Prut.

Potrivit biroului de presă al Regelui Mihai, membrii Casei Regale au participat aseară la un Dineu oferit de primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, iar astăzi vor lua parte la mai multe activităţi în capitala Moldovei şi în localitatea Bălţi, printre care Reuniunea solemnă a Academiei de Ştiinţe a Moldovei, o întâlnire cu premierul Iurie Leancă, ceremonia de conferire a titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii Agrare de Stat Majestatii Sale Regele Mihai, o vizită la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi.

În zilele următoare Principesa Margareta şi Principele Radu vor vizita mai multe localităţi din Basarabia printre care Orhei (vizită la Liceul Ion Luca Caragiale), Soroca (Liceului Ion Creangă), Cimişeni (Liceul ,,Regele Mihai”) şi Regina Maria (întâlnire cu locuitorii satului). Ei se vor întâlni şi cu cu preşedintele Republicii Moldova, NicolaeTimofti, vicepreşedinţii Parlamentului Republicii Moldova, episcopul romano catolic de Chişinău, mitropolitul Moldovei, mitropolitul Basarabiei şi reprezentanţi ai ONG-urilor de peste Prut.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro