Vineri, 29 martie 2024 - 5:55:09
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Iaşi: Peste 30.000 de persoane aşteaptă să se închine la raclele cu moaşte


12 octombrie 2013

Peste 30.000 de persoane care au venit la Iaşi formează un rând de câţiva kilometri şi aşteaptă să se închine în baldachinul din Curtea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, unde se află moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, Sfântului Simeon Stâlpnicul din Muntele Minunat şi copia Icoanei Maicii Domnului Prodromiţa.
 Marius Ţăranu, purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, a declarat că lungimea rândului de pelerini este de peste trei kilometri, capătul fiind pe strada Splai Bahlui.
De la începutul pelerinajului şi până în prezent au existat peste 180 de situaţii în care pelerinilor li s-a acordat primul ajutor.
În timpul nopţii, jandarmii din cadrul dispozitivelor de ordine şi siguranţă publică au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare totală de aproximativ 1.500 lei pentru tulburarea liniştii publice, refuz de legitimare, cuvinte şi expresii jignitoare.
Sfânta Cuvioasă Parascheva este sărbătorită pe 14 octombrie, ea fiind considerată ocrotitoarea Moldovei.

Numită şi 'luminătoare casnică a Moldovei' pentru că de mai bine de trei secole şi jumătate ocroteşte Moldova, canonizarea Cuvioasei a fost hotărâtă de membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în februarie 1955. Tot atunci a fost stabilită şi data de prăznuire a Sfintei Parascheva pe 14 octombrie.

De mai bine de 60 de ani, moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva sunt scoase pe 14 octombrie din Catedrala Mitropolitană, într-un loc special amenajat în curtea din faţă, pentru ca pelerinii să se poată închina şi ruga
 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro