Vineri, 29 martie 2024 - 2:53:16
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Propagandă ungurească pe net pentru autonomia Transilvaniei


26 octombrie 2013

Vă prezentăm mai jos proiectul care are ca temă AUTONOMIA TRANSILVANIEI (NU autonomia Ardealului sau Ţinutului Secuiesc, ci a întregii regiuni Transilvania). Cei care au creat acest “Manual de autonomie” declară că “autonomia reprezintă soluţia pentru viitorul Transilvaniei” şi sunt “dedicaţi cauzei autonomiei“. El a fost elaborat de către Partidului Popular Maghiar din Transilvania şi Institutul “Bálványos” .

Principalele puncte ale Proiectului sunt : 1. parlament şi guvern regional ; 2. folosirea liberă a simbolurilor ; 3. autonomie fiscală ; 4. administraţie publică autonomă şi multilingvă ; 5. folosirea limbii materne în justiţie şi sănătate ; 6. autonomie în cadrul sistemului de învăţământ  ( http://autonomia.neppart.eu/ro/ro.html).

”Înteresant este faptul că un număr crescând de oameni vorbesc din ce în ce mai mult despre autonomie, deşi probabil foarte puţini sunt capabili să-i surprindă esenţa. Dacă dorim să o definim succint, putem spune că autonomia este viitorul nostru. Este important ca toată lumea să înţeleagă esenţa autonomiei şi să fie clar pentru noi toţi că autonomia reprezintă soluţia pentru viitorul Transilvaniei”, susţin autorii Proiectului.

În acest scop Partidul Popular Maghiar din Transilvania şi Institutul “Bálványos” au căutat o abordare nouă, diferită de punctele de vedere cu care ne-am obişnuit în deceniile trecute şi care sugerează o imagine clară, conturată a autonomiei şi, prin urmare, a viitorului Transilvaniei.

Partidului Popular Maghiar din Transilvania şi Institului “Bálványos” s-au întrunit şi au elaborat un aşa-zis Manual de Autonomie, care se adresează unui public foarte larg. În scopul unei prezentări multicolore, antrenante şi memorabile, acest manual a fost convertit într-o grafică informativă de agenţia publicitară IJ Communication din Ungaria şi pus în această formă la dispoziţia celor interesaţi. Formei noi a mesajului i-a fost ataşată astfel şi un mijloc inovator. Grafica informativă, prezentată la Universitatea de Vară de la Bálványos cu o expoziţie în aer liber, a fost numită maşina transilvană a timpului sau labirintul temporal transilvănean.

În acelaşi context se înscrie şi Marşul Secuilor de mâîne, la care şi-au anunţat participarea zeci de mii de oameni.

 

Sursa : stareanaţiunii.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro