Joi, 28 martie 2024 - 8:30:52
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Bibelourile comuniste au căzut în dizgraţie


29 noiembrie 2013

Produsele chinezeşti, atât de căutate în perioada comunismului şi semn al prosperităţii atunci, au ajuns în zilele noastre obiecte de duzină, vândute la preţuri de nimic pe Internet. După ce timp de zeci de ani bibelourile şi vasele chinezeşti au împodobit vitrinele în aproape toate casele românilor, acum abia îşi mai găsesc muşterii.

Vitrinele ticsite cu bibelouri şi veselă au fost printre simbolurile comunismului, iar dacă produsele veneau din China, era un semn că proprietarul era un om cu stare sau cu relaţii. Nu este de mirare că locuinţele familiei Ceauşescu puteau fi confundate cu un bazar chinezesc.

Tot din China veneau şi cele mai apreciate produse de mobilier, haine sau medicamente, dar şi stilouri cu peniţă de aur sau alifia chinezească menită să ia durerea „cu mâna”.

Dupa 1989, a apărut şi concurenţa pentru produsele chinezeşti, iar românii s-au reorientat. Vasele chinezeşti au trecut din vitrine direct pe internet. Un domn din Bucureşti are chiar o ofertă avantajoasă: trei vaze chinezesti şi un set de porţelan pentru 200 de lei. Un alt vânzător, o altă ofertă specială: patru seturi de ceşti chinezeşti pot fi cumpărate cu 100 de lei. Bonus pentru noul proprietar: un bibelou, evident produs în China.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro