Miercuri, 24 aprilie 2024 - 11:57:07
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ploieştenii, aproape de Familia Regală a României


1 decembrie 2013

Sute de ploieşteni au luat cu asalt peroanele Gării de Vest din Ploieşti pentru a-i întâmpina pe membrii Familiei Regale a României care s-au oprit pentru 15 minute în drumul lor spre Bucureşti.

Principesa Margareta, Prinţul Radu, Principele Nicolae şi Principesa Elena au fost întâmpinate de către primarul Iulian Bădescu, viceprimarul Iulian Teodorescu, alături de care s-a aflat şi fostul premier Călin Popescu Tăriceanu.

Programul călătoriei trenului regal Bucureşti-Sinaia şi retur s-a dovedit un real succes, ploieştenii făcând o primire entuziastă a familiei regale, în Gara de Vest. De 1 decembrie, trenul care-i transporta pe moştenitorii tronului, Principesa  Margareta, prinţul consort Radu, şi principele Nicolae a oprit în gara de vest din Ploieşti. Alteţele lor regale au fost întâmpinate de către primarul Iulian Bădescu, viceprimarul Iulian Teodorescu,  dar şi de către fostul premier Călin Popescu Tăriceanu.

De altfel, viceprimarul Teodorescu şi fostul premier Tăriceanu au plecat spre Bucureşti cu trenul regal, la invitaţia Principesei Margareta. În tren s-au mai aflat şi primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, precum şi Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor.

Interesant este că sutele de ploieşteni prezenţi în Gara de Vest au venit din proprie iniţiativă, fără cere ceva, doar pentru a fi în preajma alteţelor sale, fie şi pentru câteva minute.  Aceştia au scandat numele Regelui Mihai şi au aplaudat cu perechea princiară. Alteţele lor le-au urat ploieştenilor  „La Mulţi Ani”, de Ziua Naţională, iar trenul a plecat către Bucureşti în uralele mulţimii.

A fost o pagină de istorie care va rămâne scrisă în Cartea de Onoare a Ploieştiului!

Foto: Alex Policala si Lucian Radulescu


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro