Vineri, 19 aprilie 2024 - 5:55:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Noi puncte fixe pentru controlul rovinietei, amplasate de la 1 decembrie


3 decembrie 2013

Potrivit unui document de presa al institutiei, noile puncte fixe care verifica daca soferii si-au achitat taxa pentru drumuri de duminica, sunt amplasate de duminica in judetele Timis, Calarasi, Tulcea si Braila, potrivit AvocatNet.ro.

Astfel, incepand cu luna decembrie 2013, vor fi functionale 33 puncte fixe de control pentru verificarea rovinietei, la care se adauga un numar de 14 puncte mobile, dupa cum a mai precizat CNADNR in document.

Rovinieta, introdusa prin OG nr. 15/2002, este documentul sau inregistrarea in format electronic care atesta achitarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania. Actul normativ defineste tariful de utilizare ca fiind o anumita suma a carei plata confera unui vehicul dreptul de a utiliza, pe parcursul unei perioade date, reteaua de drumuri nationale din Romania, concesionata Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

Potrivit OG nr. 15/2002, tarifele de utilizare a drumurilor nationale sunt diferentiate in functie de tipul autovehiculului, dar si de durata de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania.

Soferii pot achizitiona rovinieta chiar si prin sms, facilitatea de plata fiind functionala in prezent doar in retelele Orange si Vodafone.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro