Joi, 28 martie 2024 - 9:11:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat la doi ani de închisoare


25 ianuarie 2014

Omul de afaceri a fost condamnat de judecătorii Înaltei Curţi, pentru favorizarea lui Nicolae Popa. Decizia e definitivă.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost trimis în judecată în octombrie 2010, alături de şoferul său, dar şi de un om de afaceri moldovean. Cei trei au fost acuzaţi de procurori că i-au trimis bani lui Nicolae Popa, fost director Gelsor condamnat definitiv la 15 ani de închisoare în cazul FNI.

„Suma îi era necesară condamnatului (Nicolae Popa, n.r.) pentru a se ascunde, în scopul de a nu fi descoperit de autorităţile îndrituite să pună în executare mandatul european de arestare emis pe numele său, pentru executarea pedepsei de 15 ani închisoare la care a fost condamnat prin hotărâre judecătorească definitivă şi executorie”, arată rechizitoriul procurorilor. 

Mai mult decât atât, susţin procurorii, chiar şi după ce Nicolae Popa a fost arestat de autorităţile din Indonezia, omul de afaceri ar fi încercat să întârzie procedurile de extrădare a acestuia.

În 9 septembrie 2010, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Vîntu Sorin Ovidiu, Ţurcan Octavian, şi Stoian Alexandru sub aspectul săvârşirii infracţiunii de favorizarea infractorului.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro