Joi, 25 aprilie 2024 - 1:07:09
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Dosarul accidentului aviatic din Apuseni, preluat de Parchetul Militar


5 februarie 2014

Dosarul privind accidentul aviatic din Apuseni va fi transferat de la Parchetul Alba la Parchetul Militar.

Astfel, prin ordonanţa din data de 4 februarie 2014 a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, s-a dispus declinarea competenţei de soluţionare a acestei cauze în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia parchetelor militare, care va continua ancheta în cauză.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia au încheiat un prim stadiu al cercetărilor în cauza privind accidentul aviatic din data de 20.01.2014, efectuându-se până în prezent cercetarea locului producerii accidentului, ridicarea mijloacelor materiale de probă şi audierea persoanelor vătămate în accident, a persoanelor care au participat, în diferite calităţi, la operaţiunile de salvare, medici de urgenţă.

Au fost audiaţi 28 de martori din cadrul ISU, SMURD, personal silvic, jandarmi, localnici, precum şi cele 5 persoane vătămate, conform unui comunicat al Parchetului General.

S-a dispus, de asemenea, efectuarea unor rapoarte medico-legale, s-au solicitat şi depus documentele relevante de la instituţiile în cauză.

Mijloacele materiale de probă ridicate de la locul producerii accidentului (aparatul GPS şi staţia ELT) au fost predate investigatorilor CIAS, urmând a fi trimise spre examinare la un laborator de specialitate.

”Din actele de urmărire penală realizate până în prezent a rezultat că se impune audierea unor persoane din cadrul unor instituţii centrale ale statului, cu atribuţii în gestionarea situaţiei de urgenţă generate de producerea unui accident de aviaţie civilă, persoane având calităţi ce atrag competenţa Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia parchetelor militare”, se mai arată în informarea Parchetului General.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro