Joi, 18 aprilie 2024 - 12:49:24
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Vaccin împotriva Alzheimer, testat pe subiecţi umani în Spania


28 februarie 2014

Compania biotehnologică Araclon Biotech din Spania, care a realizat un vaccin împotriva maladiei Alzheimer a început testările clinice ale produsului pe subiecţi umani. Reprezentanţii companiei speră ca acest proiect să ducă la dispariţia maladiei.

Araclon Biotech lucrează de mai multă vreme la dezvoltarea de noi terapii şi metode de diagnosticare a bolilor neurodegenerative, în special Alzheimer. Pentru aceasta din urmă, cercetătorii companiei se află deja într-o stare foarte avansată de definitivare a unui test de diagnosticare timpurie a bolii.

Recent, directorul ştiinţific al companiei, Manuel Sarasa, a anuţat că s-a început testarea clinică a vaccinului împotriva Alzheimer. 24 de persoane afectate de maladie vor participa la studiul organizat în Spania, potrivit EFE, citată de agerpres.ro.

Într-o primă etapă, care va dura un an şi jumătate, se va analiza toleranţa faţă de produs a pacienţilor, a precizat Sarasa. În etapa următoare, timp de aproximativ doi ani, se vor testa diferite doze ţinându-se cont de gradul de stimulare a sistemului imunitar al pacienţilor şi se vor elabora mai multe protocoale. Etapa finală a testării va dura trei ani, estimează cercetătorii.

Directorul ştiinţific al Araclon Biotech a subliniat că principalul proiect al companiei este de „a termina cu maladia Alzheimer”, ceea ce va necesita contribuţia mai multor oameni de ştiinţă, medici, companii farmaceutice, asociaţii şi oameni politici.

Maladia Alzheimer este cea mai frecventă formă de demenţă, ce duce la tulburări grave de memorie, gândire şi comportament. Bolnavii ajung să nu îşi mai recunoască familia, să nu se mai poată exprima în cuvinte sau să ducă la capăt activităţi uzuale.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro