Vineri, 19 aprilie 2024 - 9:27:21
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Muci, şobolani, politicieni


8 martie 2014

Dârza Românie a ajuns la saturaţie. Trebuie primenită? Nu. Cu sora mai mică de peste Prut, împreună umilite secole la rând. Aşa au fost şi sunt România şi Basarabia. Unite... niciodată.

Pentru mine poporul român a ajuns să reprezinte un sinonim al vagabondajului aurolăcesc, care din patima creatoare de dependenţă, s-ar umili până la ultima suflare. Nu liderii sunt cauzele hazardului românesc, ci soiul, aluatul alterat din care  toţi parveniţii sunt compuşi.

O revoltă a bunului simţ, pare a fi o parodie lansată de politicieni. Din gura lor nu pot ieşi decât zarzavaturi.  Alzheimerul bântuie prin trupurile lor indiferent de vârstă şi sporeşte în grad odată cu evoluţia pe treptele ierarhice ale politicii. Poporul român, lipsit de Dumnezeu. Tind să cred şi totodată să mă întreb de multe ori ca prostul: Oare, oamenii ăştia chiar sunt lipsiţi de credinţă? Răspunsul vine ferm din fundul minţii: Da! Ce mai vorbim de doctrină sau de caracter pe scena politică? Sunt cu toţii un tot unitar compus în mare parte din răutate şi frustrări.

O caracteristică elementară a bogătaşilor este că îşi pripăşesc în jur şobolanii societăţii, lichelele care nu contenesc a otrăvi mediul în care trăiesc. Vreau să fac o precizare şi anume că jucărica aia numită educaţie nu mai funcţionează demult. Chiar şi în mediile elitiste, socotite purtătoare de grijă ale prostimii, fără jenă şi mustrări nu se iau în calcul decât interesele restrânse în grupuri mici. Din orice ecuaţie lipseşte un singur termen... poporul.

Suspiciune şi incompetenţă este descrierea celor înfiorător de mulţi, care văd o provocare în a purta pălării mult prea mari pentru capetele lor.

Eu descriu prezentul mucos. Muci peste tot. Mă murdăresc pe suflet şi încerc o formă de conservare internă. Impasibilitatea a născut atâţia nesimţiţi încât mucii lor mânjesc generaţii, spulberă vise, omoară speranţe. Extremismul cuprinde minţile spălate, manipulate prin tehnici obscure, iar păpuşarul cu un zâmbet grotesc, trăieşte un deja vu în timpul piesei jucată impecabil, de data aceasta cu marionetele de carton, intitulate români.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro