Vineri, 29 martie 2024 - 9:02:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Terapia 3C - un ajutor pentru copiii cu autism


16 martie 2014

Izolaţi într-o lume a lor de o boală care îi împiedică să se dezvolte normal, copiii cu autism din Oradea au parte de o terapie specială. Un antrenor de arte marţiale îi ajută să se concentreze şi să fie conştienţi de ceea ce fac, prin exerciţii fizice. Terapia 3C, aşa cum o numesc specialiştii, stimulează copiii în aşa fel încât pot învăţa să facă multe lucruri fără să fie ajutaţi.

Antrenorul de arte marţiale a descoperit terapia prin sport în urmă cu şase ani, când a făcut un experiment cu trei copii bolnavi de autism. După mai multe şedinţe a văzut că metoda dă roade şi a numit-o terapie 3C: conştientizare, coordonare, concentrare.

„Toate celelalte terapii au fost create pentru persoane care sunt conştiente de propriul corp. Principala caracteristică a persoanelor cu autism este neconştientizarea propriei corporalităţi şi lipsa unei autonomii psiho-motorii, o terapie creată special pentru nevoile lor”, explică Paul Cojocaru, antrenor de arte marţiale.

Părinţii s-au bucurat să vadă rezultatele acestei terapii prin sport, folosită pentru prima dată la Oradea. Mişcările alese de instructor sunt asemănătoare cu ceea ce ar trebui să facă micii pacienţi ca să se descurce singuri.

Autismul este o afecţiune care îi impiedică pe copii să relaţioneze cu cei din jur. Ei se comportă ca şi cum nu ar reuşi să treacă peste anumite bariere. Primele simptome pot apărea la vârsta de trei ani. Tratamentele pentru ameliorarea bolii sunt costisitoare, iar centrele unde se fac terapii speciale pentru autism sunt foarte puţine.
Sursa: digi24.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro