Vineri, 19 aprilie 2024 - 1:50:24
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Clan de romi, stăpân pe cimitire


31 martie 2014

După ce au devenit proprietarii a zeci de imobile din zonele centrale ale Timişoarei, membrii unui clan de romi au pus ochii pe cimitire. Într-o capelă veche de mai bine de un secol care aparţine unei familii germane, gruparea Cârpaci a montat plăcuţe cu numele familiei de romi.

Capela a fost construită în urmă cu aproape 160 de ani de către familia Kimmel, care deţinea o fabrică de băuturi spirtoase la Timişoara. Pentru terenul pe care a fost construită capela s-a plătit o taxă de concesiune, care a expirat în 2012.

Recent, autorităţile locale au descoperit că pe capelă au fost montate plăcuţe comemorative, pe care apar numele şi pozele unor persoane de etnie romă, care au fost înmormântate în acelaşi cimitir, însă nu există nicio aprobare pentru deshumarea cadavrelor şi mutarea lor în capela familiei germane.

Prin urmare, autorităţile din Timişoara încearcă acum să ia legătura cu proprietarii capelei şi propun includerea pe lista de monumente istorice, pentru ca întreţinerea să revină primăriei.

Sursa foto: www.tion.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro