Vineri, 19 aprilie 2024 - 2:52:14
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Arafat l-a învins pe Băsescu/ Preşedintele renunţă la noua Lege a Sănătăţii


13 ianuarie 2012

arafatbasePreşedintele Traian Băsescu a cerut, vineri seară,  premierului Emil Boc retragerea proiectului noii legi a Sănătăţii, după ce sute de oamenii au manifestat împotriva acestui act normativ, în Bucureşti,Timişoara, Braşov, Cluj, Târgu Mureş şi alte oraşe ale ţării.

"Cer public primului-ministru retragerea proiectului care viza reforma în Sănătate. Am discutat de altfel cu primul-ministru intenţia de a face acest lucru. Şi o fac eu, pentru că aici a fost comisia prezidenţială, aici s-a făcut propunerea de proiect de lege, aici au fost oamenii specialişti care s-au dedicat încercării de a pune un diagnostic şi de a da nişte soluţii, adaptate la realităţile României, care să poată contribui la o mai bună gestionare a resurselor existente şi să mărească resursele financiare pentru creşterea calităţii şi competitivităţii sistemului. Sigur, inclusiv concurenţa între spitale, între medici de familie, între primării ar fi fost în viziunea celor care au gândit proiectul, dar şi în viziunea mea nişte soluţii de îmbunătăţire a sistemului de sănătate românesc", a declarat Băsescu, vineri seară, la Palatul Cotroceni.

El a precizat că această decizie vine ca urmare a faptului că a observat că nimeni din sistemul de Sănătate - spitalele, medicii de familie, sistemul de urgenţă - nu vrea schimbarea acestuia, iar din semnalele transmise public înţelege că şi o mare parte din publicul larg nu doreşte reforma Sănătăţii.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat că a observat că s-a folosit "masiv" dezinformarea pe tema proiectului noii legi a Sănătăţii, iar cea mai mare "minciună" a fost legată de privatizarea SMURD. El a susţinut că o altă "minciună" legată de proiectul legii este acuzaţia că se vor "înfrupta privaţii" din banii de Sănătate.

Decizia preşedintelui vine după ce câteva sute de persoane au protestat în Piaţa Universităţii, scandând lozinci de susţinere a lui Raed Arafat, dar şi împotriva preşedintelui Traian Băsescu, iar apoi au plecat în marş spre Cotroceni. Oamenii s-au adunat în jurul orei 18.00 în Piaţa Universităţii, pentru susţinerea lui Raed Arafat,  scandând  „Jos Băsescu” şi cerând trecătorilor să li se alăture. Oamenii au strigat lozinci de susţinere pentru medicul Raed Arafat şi pentru SMURD. Menţionăm că protestul nu a fost autorizat.

În faţa Palatului Cotroceni, manifestanţii s-au îmbrâncit cu jandarmii, solicitând preşedintelui Băsescu să iasă afară şi să discute cu ei. Reprezentanţii Jandarmeriei estimează că în faţa Palatului Cotroceni sunt aproximativ 1.000 de protestatari.

Medicul Raed Arafat a făcut apel către manifestanţi să nu recurgă la violenţă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro