Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 4:35:35
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Atenţie la...vineri 13 !


13 ianuarie 2012

friday-the-13thAstăzi este vineri, 13 ianuarie 2012, zi care îi sperie teribil pe superstiţioşi. Aceştia se tem că vor păţi lucruri inimaginabile, că vor avea ghinion şi vor fi pândiţi de tragedii. De ce e considerată ziue de vineri 13, una cu ghinion? Pentru că 13 este cel mai nefast număr, potrivit superstiţioşilor, iar vineri, la fel, este considerată o zi malefică.


Unii spun că are legătură cu Vinerea Mare, când a fost răstignit Iisus Hristos, iar 13 poate fi legată tot de creştinism, deoarece Mântuitorul a cinat alături de apostolii săi înainte să fie prins. La masă se aflau 13 oameni în total şi se spune că din cei 13 care mănâncă împreună, unul urmează să moară.

Unele clădiri nici măcar nu au etajul 13, trecând de la 12 direct la 14. La fel se întâmplă uneori şi cu numerele caselor.  Vinerea se spune că nu e bine să-ţi tai unghiile sau părul.

Se spune că dacă numele tău e format din 13 litere ai Norocul Diavolului. Mulţi criminali în serie au nume de 13 litere: Jack The Ripper, Charles Manson, Jeffrey Dahmer, Theodore Bundy sau Albert de Salvo.  Vineri 13, este legat şi de Blestemul Templierilor, descris şi în Codul lui Da Vinci. Într-o zi de vineri 13 a început acţiunea de reprimare a Templierilor, în urma căreia au fost torturate şi ucise peste 100 de persoane.

Matematicienii au demonstrat că data de 13 are mai mari şanse să cadă într-o vineri decât în oricare altă zi a săptămânii, dar din fericire, tot ei au demonstrat că într-un an pot să fie maxim 3 zile de 13 care să cadă într-o vineri

Trebuie să ştiţi că în acest an veţi mai avea parte de vineri, 13, în lunile aprilie şi iulie...


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro