Vineri, 29 martie 2024 - 12:25:49
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Bebeluş abandonat la marginea pădurii


4 septembrie 2012

bebelusBăieţelul de numai două săptămâni este sănătos, dar era ars de soare şi avea o căpuşă pe una dintre arcade.

Un bebeluş de numai două săptămâni a fost descoperit, sâmbăta seara, la marginea drumului dintre Râşnov şi Predeal. O maşină cu număr de Ilfov oprise la marginea drumului, iar unul dintre pasageri a găsit copilul la vreo şase metri de drum. Oamenii au sunat imediat la 112, iar Poliţia şi Ambulanţa au sosit rapid la faţa locului. „Dumnezeu a vrut să oprim aici şi să găsim acest copil. Veneam de la Bucureşti şi ne îndreptam spre Moieciu. Ne-am oprit pentru a ne dezmorţi un pic şi finul nostru a găsit bebeluşul. Eu sunt educatoare de profesie şi mi se pare inadmisibil acest gest. Putea să-l lase pe treptele unei biserici sau la un spital. L-a lăsat aici, într-o pădure, unde sunt urşi şi alte animale şi unde s-ar fi putut întâmpla orice. Este o minune că noi am fost cei care l-am găsit şi i-am salvat viaţa”, a povestit soţia şoferului.

Medicii şi poliţiştii au constatat că „într-o parcare semiamenajată de pe DN 73A a fost abandonat un nou-născut de sex masculin. Acesta are o greutate de circa 3 kilograme, cordonul ombilical tăiat, era îmbrăcat cu haine cu aspect îngrijit şi nu prezenta urme de violenţă. Copilul a fost internat în Spitalul de Pediatrie Braşov, iar poliţiştii continuă cercetările, în vederea identificării persoanei care a abandonat nou-născutul “, a declarat comisarul şef Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov. Medicii de la Ambulanţă care l-au examinat imediat pe micuţ au constatat că starea lui de sănătate era destul de bună, dar era înfometat şi ars de soare. „Astăzi (sâmbăta - n.r.), pe la ora 18.00, am fost anunţaţi că pe drumul dintre Pârâul Rece şi Râşnov s-a găsit un nou-născut care plângea în iarbă. La faţa locului s-au deplasat un echipaj din Râşnov şi două echipaje de Poliţie din Râşnov şi Predeal.

S-a găsit un copil de 1-2 săptămâni, care plângea din toate puterile, era înfometat, dar sănătos, cu extremităţile cianotice, dar echilibrat. A fost transportat la Spitalul de Copii, fiind acum în afara oricărui pericol. Norocul bebeluşului a fost că nu a stat foarte multă vreme afară. La vârsta asta e suficient să stea şi jumătate de oră în aer liber pentru a i se răci extremităţile. O noapte petrecută în pădure i-ar fi fost fatală. Ştiu că era ars de soare şi avea o căpuşă pe una dintre arcade “, a declarat Magdalena Piroska, directorul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Braşov. Poliţiştii continuă invetigaţiile pentru a identifica persoana care a abandonat bebeluşul, solicitând şi sprijinul oricărei persoane care ar putea oferi relaţii despre acest caz.
Ieri, cele două familii care au găsit bebeluşul la marginea drumului au fost la Spitalul de Copii să-l viziteze. Oamenii sunt atât de impresionaţi de povestea băieţelului aruncat de mama lui la marginea pădurii încât şi-au propus să-i fie naşi de botez şi să-i poarte de grijă până se va face mare.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro