Vineri, 19 aprilie 2024 - 9:04:41
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Braşovul pregăteşte proiectele de dezvoltare pentru 2014 - 2020


12 august 2012

brasovPe lista proiectelor care ar putea fi propuse spre finanţare se află realizarea unor parcări subterane în centrul Braşovului, extinderea pietonalului din Centrul vechi sau realizarea unei variante ocolitoare a Zonei Metropolitane.

Autorităţile braşovene pregătesc portofoliul de proiecte pe care să îl propună spre finanţare în perioada 2014 - 2020. Potrivit viceprimarului Adrian Atomei, care alături de primarul George Scripcaru este reprezentant al municipiului Braşov în Comisia de planificare a Regiunii Centru pentru alocarea financiară 2014-20120, pe lista proiectelor care ar putea fi propuse spre finanţare se află câteva investiţii de interes regional pentru realizarea unor parcări subterane în centrul Braşovului, pentru extinderea pietonalului din Centrul vechi sau pentru realizarea unei variante ocolitoare a Zonei Metropolitane. În maxim o lună, autorităţile braşovene, atât de la nivelul municipiului cât şi al judeţului trebuie să definitiveze o primă variantă de portofoliu cu proiectele de investiţie de interes judeţean şi regional.

Serviciile din primărie, aşteptate să vină cu propuneri

Printre ideile de proiecte pe care reprezentanţii Municipalităţii, ai Agenţiei Metropolitane (AMB) şi ai Consiliului Judeţean le au în vedere pentru finanţare în perioada 2014 - 2020 din fonduri europene se află realizarea unor parcări subterane în centrul Braşovului şi extinderea pietonalului din Centrul vechi.


„În urma întâlnirilor pe care le-am avut cu reprezentanţii Agenţiei Metropolitane şi ai Consiliului Judeţean am venit cu câteva idei care pot fi portofoliul de proiecte propuse spre finanţare în următoarea alocare bugetară din fonduri regionale “, spune viceprimarul Adrian Atomei (foto medalion). Portofoliul de proiecte, care trebuie conturat până la 10 septembrie, conţine şi o propunere de realizare a unei regii de transport unitare la nivelul zonei metropolitane, realizarea unei variante ocolitoare a zonei metropolitane, care să ocolească municipiul Codlea şi oraşul Ghimbav legând DN 13 de DN 1 sau o bază de sport regională, pe amplasamentul fostului stadion Municipal. De asemenea, Regia Publică Locală a Pădurilor „Kronstadt “a venit şi ea cu o propunere pentru realizarea, la Braşov, a unui Centru naţional de pregătire şi perfecţionare Salvamont.

Proiecte de interes regional

În următoarea lună, reprezentanţii direcţiilor şi serviciilor din primăria Braşov sunt aşteptaţi şi ei să vină cu propuneri pentru proiecte pentru perioada 2014 - 2020. Cu astfel de propuneri va veni şi Consiliul Judeţean, dar şi AMB.
„Vom avea întâlniri şi cu primarii din judeţul Braşov, să vedem ce solicitări au şi ei. Iar după aceea, trebuie să vorbim şi cu marii investitori din zona noastră, pentru că trebuie să ţinem cont şi de nevoile lor “, a mai declarat viceprimarul Atomei.
Pentru a putea fi cuprinse în portofoliul propus spre finanţare în perioada 2014 - 2020, proiectele propuse trebuie să respecte câteva criterii stricte. În primul rând, investiţiile trebuie să fie de nivel judeţean sau regional, să aibă impact asupra unui grup de cel puţin 50.000 de locuitori şi să reprezinte concepte integrate de dezvoltare, pentru soluţionarea unor probleme majore. „Propunerile cu care vom veni noi vor fi analizate de Comisia regională a Regiunii Centru, iar din 2013 trebuie să începem să facem studii de fezabilitate pentru aceste proiecte, pentru că ele să devină eligibile “, a declarat viceprimarul Adrian Atomei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro