Joi, 28 martie 2024 - 8:27:50
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Clasele vor putea avea maxim 25 de elevi


1 iunie 2012

elevi-in-banciO clasă nu va putea avea peste 25 de elevi decât în situaţii excepţionale


Din anul şcolar 2012-2013, nu vor mai fi mai mult de 25 de elevi într-o clasă, iar dacă acest lucru se întâmplă e nevoie de aprobarea inspectoratului şcolar, pe baza unei justificări corespunzătoare, a decis Guvernul, miercuri, printr-o ordonanţă de urgenţă de modificare a Legii educaţiei naţionale.


"Aceasta ajustare a cadrului legislativ permite, de exemplu, înscrierea unui elev după începerea anului şcolar într-o clasă care are efectivul la limita maximă, dar care este unică pe nivelul respectiv sau are o specializare unică. Un alt efect benefic este posibilitatea funcţionarii claselor sub efectivul minim în zonele izolate din mediul rural sau peste efectivul maxim, în zonele aglomerate din mediul urban", se precizează într-un comunicat al Ministerului Educaţiei .


Şi fostul ministru al Educaţiei, Cătălin Baba a declarat în februarie că Ministerul nu va accepta că într-o clasă să fie înscrişi mai mult de 25 de elevi, dar va aviza suplimentarea numărului de clase pregătitoare şi va asigura dotarea acestora acolo unde şcolile dispun de infrastructură necesară.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro