Vineri, 19 aprilie 2024 - 2:06:41
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cod portocaliu de ninsori până miercuri


5 februarie 2012

portocaliuMeteorologii au atenţionat că duminică, după ora 18.00, codul galben se va transforma în cod portocaliu pentru sudul şi de sud-estul ţării, celelalte zone rămânând sub incidenţa codului galben. Până atunci, însă, Capitala şi şase judeţe au primit o avertizare de polei. Potrivit avertizării emise de ANMH, duminică dimineaţă, "pe arii relativ extinse în Muntenia, în special în Municipiul Bucureşti, judeţele Ilfov, Călăraşi şi Buzău şi jumătatea de vest a judeţului Ialomiţa se vor semnala depuneri de polei".

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat atenţionarea emisă în 2 februarie, arătând că aceasta îşi menţine valabilitatea până duminică, la ora 18.00, cu menţiunile că în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei vor mai fi precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă şi pe arii extinse se va produce polei, vantul va fi moderat, iar în celelalte regiuni va ninge.

"După ora 18.00 va intra în vigoare o avertizare cod portocaliu care va viza partea de sud şi de sud-est a teritoriului, celelalte zone rămânând sub incidenţa codului galben", potrivit ANM.

Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, după videoconferinţa cu prefecţii, că până miercuri vor fi avertizări de ninsori şi visol în diferite regiuni, pe rând, dar nu va fi mai greu ca până acum, precizând că situaţia este sub control, dar autorităţile trebuie să păstreze vigilenţa.

Codul galben de ninsori şi viscol ar putea fi prelungit duminică, însă datele meteo nu arată, cel puţin până în 8 februarie, maximul prognozabil, schimbări majore care să dea motive de panică pentru populaţie, declara pentru MEDIAFAX directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro