Joi, 28 martie 2024 - 5:32:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Criminalul boschetarilor, închis pe viaţă


7 iulie 2012

inchisoareBraşoveanul care a omorât cu sânge rece două persoane fără adăpost din cartierul bucureştean Ferentari, zdrobindu-le capul cu un bolovan, a fost condamnat la închisoare pe viaţă.

Braşoveanul care a omorât cu sânge rece două persoane fără adăpost dintr-un cartier bucureştean, zdrobindu-le capul cu un bolovan, a fost condamnat la închisoare pe viaţă de către Tribunalul Bucureşti. Originar din Braşov, Ştefan Fodor, în vârstă de 35 de ani, a ajuns în spatele gratiilor în lună martie a acestui an, după ce a comis cele două crime în cartierul Ferentari, una în 2010, când a omorât un bărbat lovindu-l cu un bolovan în cap, şi alta în 2011, când a violat o femeie şi apoi a ucis-o. Ambele victime erau persoane fără adăpost. Tribunalul Bucureşti l-a condamnat la închisoare pe viaţă, interzicerea unor drepturi pe o perioadă de 10 ani şi îl obligă la cheltuieli judiciare de 2.250 de lei. Sentinţa nu este definitivă, putind fi atacată cu apel.

Căutat de doi ani

Fodor a fost prins în lună martie a acestui an în judeţul Braşov de poliţiştii bucureşteni care îl căutau de aproape doi ani. Criminalul se ascundea la fratele său, însă stătea mai mult în Capitală, vagabondând pe străzile din Ferentari. În aprilie 2010, a pândit un bărbat la intersecţia străzilor Şinei şi Zeţarilor din Sectorul 5 al Capitalei, pe un teren viran, iar după ce i-a luat prin violenţă portofelul, l-a lovit cu o piatră în cap până l-a lăsat fără suflare. Apoi a fugit şi şi-a pierdut urma. În acelaşi loc, un an mai târziu, în luna noiembrie 2011, Fodor a ademenit o femeie pe care, după ce a violat-o, a omorât-o în acelaşi fel, zdrobindu-i capul cu un bolovan. Poliţiştii bucureşteni i-au făcut un portret robot şi l-au dat pe braşovean în urmărire naţională de aproape doi ani. Fodor a fost judecat pentru două fapte de omor deosebit de grav, tâlhărie şi viol. Victimele sale nu au fost identificate până în acest moment şi nu s-a constituit nicio parte civilă în proces. Poliţiştii au cerut atunci ajutorul cetăţenilor pentru a afla identitatea femeii, postind un anunţ cu fotografia victimei şi cu semnalmentele acesteia. Fără succes însă.

Criminalul, abuzat în copilărie

Ştefan Fodor a mai fost în atenţia poliţiştilor în urmă cu câţiva ani, fiind cercetat pentru tâlharii. El şi-a recunoscut faptele în faţa anchetatorilor şi a încercat să le explice prin frustrările acumulate în timp. Suspectul a povestit că a crescut la o casă de copii din judeţul Braşov, unde a fost abuzat sexual. Pe cele două persoane ucise le-ar fi cunoscut într-o piaţă din apropierea terenului viran, locul în care le-a ucis. Pe amândouă le-a invitat să bea, le-a mai spus Fodor anchetatorilor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro