Vineri, 29 martie 2024 - 10:29:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Două tone de armament descoperite la fier vechi


14 aprilie 2012

armamentPeste două tone de componente de armament au fost descoperite la un centru de colectare şi prelucrare a fierului vechi din Drobeta Turnu Severin.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedini, inspector Nicolae Lohon, între cele 2,5 tone de componente depistate, joi, la centrul de colectare şi prelucrare a fierului vechi din Drobeta Turnu Severin erau încărcătoare de diferite tipuri de armă, tuburi de gaze, arcuri recuperatoare, sau manşoane prevăzute cu închizător.


Surse din rândul anchetatorilor au declarat că pe lângă cele 2,5 tone de componente la acelaşi centru au fost găsite peste zece tab-uri a câte 40 de tone fiecare, toate acestea provenind de la Unitatea Militară din Vânju Mare, care a fost dezafectată.
Aceleaşi surse au mai precizat că nici centrul de colectare a fierului vechi, şi nici societatea cu sediul în Bucureşti, care a adus deşeurile de armament, nu deţin autorizaţie pentru efectuarea unor astfel de tranzacţii.
Pe de altă parte, într-un comunicat de presă, IPJ Mehedinţi precizează că firma care a dus componentele de armament la centrul de fier vechi câştigase prin licitaţie deşeurile respective.


Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, dosarul fiind înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin.


Potrivit procedurii, deşeurile de armament ar fi trebuit casate în unităţi în care se produce armament sub supraveghere. Administratorii centrului de fier vechi, dar şi cei ai firmei din Bucureşti care a dus componentele riscă închisoarea între doi şi opt ani


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro