Vineri, 29 martie 2024 - 9:27:28
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Expoziţie de tablouri scumpe la Ploieşti


2 aprilie 2012

Expozitie_colectiePeste 50 de tablouri valoroase, semnate de pictori români celebri, dar şi sculpturi şi elemente medievale de militărie au fost expuse la Ploieşti, înainte de a fi scoase la licitaţie. Expoziţia este estimată la aproape un milion de euro!

Ploieştenii au putut admira în premieră, una dintre cele mai valoroase expoziţii de artă însemnată din pictura românească postbelică, contemporană şi art-nouveau. Unul dintre cele mai rare exponate a fost un tablou nud semnat de pictorul Ştefan Luchian, care este estimat între 100.000 şi 200.000 de euro. Pe locul 2 ca valoare a fost un tablou de Theodor Pallady.

„Este o lucrare realizată în tehnică ulei ...este o perioadă foarte importantă din creaţia artistului Theodor Pallady. Estimarea noastră a fost undeva între 40 şi 75.000 de euro”, a declarat Mihail Stomff, director de vânzări private la Artmark.

Cea mai valoroasă sculptură adusă la expoziţie a fost "Omul, timpul, spaţiul", realizată de Ion Mândrescu, estimată la 35 - 50.000 de euro.

Specialiştii spun că, deşi pentru oamenii de rând preţurile sunt exorbitante, piaţa de artă din România a cunoscut o creştere semnificativă.

„Piaţa românească este şi mai interesantă pentru că a început de la un nivel destul de scăzut şi în ultimii 16 ani, investiţia în artă a crescut cu aproximativ 27% medie pe an- euro”, a declarat Manuela Plăpcianu, CEO Casa de licitaţii Artmark.

Toate exponatele vor fi scoate la licitaţie pe 10 şi 11 aprilie.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro