Vineri, 19 aprilie 2024 - 6:05:59
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


God Galben de ninsori în weekend/Vezi AICI ce drumuri sunt blocate de nămeţi


3 februarie 2012

drumuriMai multe drumuri au fost închise, încă de ieri după-amiază, din cauza ninsorilor şi viscolului care s-au pornit din nou peste România. Potrivit Infotrafic, şi astăzi Autostrada A2 va rămâne închisă pe tronsonul Bucureşti - Lehliu - Fundulea din cauza zăpezii, viscolului şi a vizibilităţii extrem de reduse, precum şi alte rute. În acelaşi timp, ANM a emis o atenţionare cu cod galben, conform căreia în intervalul 3 februarie, ora 10:00 – 5 februarie, ora 20:00, aria ninsorilor va cuprinde treptat, începând din sud-vestul ţării, toate regiunile.

Astăzi circulaţia este întreruptă, din cauza zăpezii şi viscolului, pe următoarele drumuri naţionale:

- Autostrada A2 pe tronsonul Bucureşti – Lehliu – Fundulea (zăpadă, viscol, vizibilitate extrem de redusă);

- DN22 Râmnicu Sărat – Brăila;

- DN2C Costeşti – Padina;

- DN22F Izvoarele – Nalbant, în judeţul Tulcea;

- DN23B Măicăneşti – Codreşti, în judeţul Vrancea.

Conform informaţiilor primite de la dispeceratele de poliţie, din cauza ninsorii au fost impuse următoarele restricţii pentru traficul greu, în vederea evitării blocajelor şi pentru facilitarea intervenţiei utilajelor de deszăpezire:

- Pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, pe DN2B Vizireni – Brăila;

- Pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe DN2(E85) Bucureşti – Buzău şi pe DN5 Bucureşti – Giurgiu.

Pe A1 Bucureşti - Piteşti pe carosabil s-a format gheaţă între kilometrii 49 şi 86, iar stratul de zăpadă măsoară între 1 şi 2 centimetri.

CodGalbenVezi aici prognoza meteo până duminică

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cu cod galben, conform căreia în intervalul 3 februarie, ora 10:00 – 5 februarie, ora 20:00, aria ninsorilor va cuprinde treptat, începând din sud-vestul ţării, toate regiunile. Local ninsorile vor fi mai abundente, iar stratul de zăpadă nou depus va depăşi 20 cm, în special în zonele de deal şi de munte.

Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze mai mari în sud şi în sud-est, unde rafalele vor depăşi 50...60 km/h, iar la munte va sufla tare, cu peste 90 km/h, viscolind sau spulberând zăpadă.

Din dimineaţa zilei de sâmbătă, local în regiunile sudice şi centrale precipitaţiile vor fi şi sub formă de ploaie sau lapoviţă şi frecvent se va depune polei.

drumuri_blocate_152Poliţiştii rutieri le recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar. în cazul în care călătoria nu poate fi amânată, îi sfătuim pe şoferi să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopata, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.). De asemenea, trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele drumuri, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, paturi, alimente, apă şi unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priză auto. în cazul în care traficul rutier se întrerupe din cauza zăpezii, îi sfătuim pe şoferi să oprească autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

Totodată, conducătorii auto sunt atenţionaţi că nerespectarea interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public constituie contravenţie şi se sancţionează cu reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile şi cu amendă de la 6 la 8 puncte (de la 420 la 560 de lei).

Reamintim, de asemenea, obligaţia conducătorilor de vehicule de a circula cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afară localităţilor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mazga sau piatră cubică umedă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro