Miercuri, 24 aprilie 2024 - 3:46:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Iaşi, oraşul cu cele mai multe medii de 10 la BAC


11 iulie 2012

rezultate_bacDin 67 de medii perfecte, 15 au fost obţinute în Iaşi. Dintre acestea, câte cinci au fost obţinute la Colegiile de renume Negruzzi şi Naţional.

Pe HARTA mediilor de 10 la nivel naţional cei mai mulţi elevi sunt din Iaşi (15), Argeş (11) şi Cluj (6). În Suceava, au fost patru medii de 10, iar în Bucureşti şi Dolj, câte trei. Cele mai numeroase sunt judeţele unde au existat una sau două medii de 10. În 18 judeţe, nici un absolvent nu a reuşit să media 10 la bacalaureat.

La Iaşi, 5 din cele 15 medii de 10 au fost obţinute de elevi de la Colegiul Naţional Iaşi, iar cinci, de cei de la Colegiul Naţional Costache Negruzzi. S-au mai înregistrat două medii de 10 la Colegiul Naţional Mihail Sadoveanu Paşcani şi câte una la Liceul Teoretic Emil Racoviţa, Colegiul Naţional Mihai Eminescu şi Liceul Teoretic Vasile Alecsandri. Majoritatea elevilor, nouă, au absolvit profilul matematica-informatica, iar restul filologie.

Cei mai mulţi absolvenţi de clasa a XII-a care au obţinut media 10 în Argeş, sunt de la Colegiul Naţional Liceal „Zinca Golescu" din Piteşti. Aici au fost şase dintre cele 11 medii de 10, în timp ce la Colegiul Naţional I.C. Brătianu, patru elevi au luat "zece curat", iar la Colegiul Naţional Vlaicu Voda din Curtea de Argeş a fost o singură medie de 10 potrivit EDU.RO care a publicat REZULTATE LA BACALAUREAT 2012

În judeţul Cluj, toate cele şase medii de 10 au fost obţinute de fete: Marian Alexandra Liceul teoretic Gheorghe Şincai din Cluj-Napoca, Mihăilă Ana Maria - Liceul teoretic Nicolae Bălcescu din Cluj-Napoca, Muncaci Daniela - Liceul teoretic Gheorghe Şincai din Cluj-Napoca, Muntean Dorina - Colegiul Naţional Andrei Muresanu din Dej, Sârbu Roxana- Liceul teoretic Pavel Dan din Câmpia Turzii şi Todean Magdalena Liceul teoretic Gheorghe Şincai din Cluj-Napoca.

Dacă este să ne luăm după HARTA mediilor de 10 la nivel naţional, în Capitală, doar 3 elevi, doi băieţi şi o fată, au obţinut media maximă la examenul de bacalaureat, unul de la Colegiul Naţional Tudor Vianu, unul de la Colegiul Naţional Sava, iar celălalt de la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr.

Rata de promovare după publicarea pe edu.ro a REZULTATE BACALAUREAT 2012 este de 43% înainte de contestaţii, NOTE mai slabe decât în 2011, când rată a fost de 44,72%.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro