Vineri, 19 aprilie 2024 - 2:48:57
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


În România, chiar şi Lumina Sfântă întârzie...


15 aprilie 2012

luminaNu toţi românii au apucat să ducă acasă lumină venită direct de la Biserica Sfântului Mormânt, din Ierusalim. Pentru prima dată de Paşte de când se respectă această tradiţie, aeronava specială a Patriarhiei a aterizat în România cu două ore întârziere. Drept urmare, unii au primit mai târziu lumina de la Mormântul Sfânt, iar alţii nu au primit-o deloc.

Programat să aterizeze pe aeroportul Henri Coandă la ora 18:30, avionul cu delegaţii patriarhiei a ajuns pe pista de aterizare abia în jurul orei 20:30. Este pentru prima dată în patru ani când se întâmplă acest lucru.

"Chiar dacă începem cu o jumătate de oră mai târziu, important este să avem lumina sfântă" a spus părintele Socolan Ioan, Protopopiatul Ortodox Satu Mare.

Totuşi, întârzierea nu a fost o problemă pentru preoţii desemnaţi să ducă lumina de la Mormântul Sfânt către bisericile din sudul ţării.

Bucuria a ajuns mai greu către nordul ţării. Avionul care urma să aducă Lumina Sfântă la Suceava a fost redirecţionat spre aeroportul din Iaşi din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Un alt avion închiriat special a adus lumina în Timişoara.

Aşteptarea a fost lungă şi pe aeroportul din Cluj-Napoca. În noaptea de înviere, răbdarea nu a fost punctul forte pentru mulţi dintre cei care au fost delegaţi să aducă lumina sfântă la ei în localitate. De la Cluj-Napoca, lumina a plecat cu un alt avion către Baia Mare. A ajuns puţin înainte de miezul nopţii.

La Târgu-Mureş, lumina de la Mormântul Sfânt nu a ajuns deloc. Nici la Alba Iulia, unde preoţii au înlocuit-o. La aceeaşi procedură s-a apelat şi în oraşele sau localităţile mai îndepărtate din ţară.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro